Elevele profesoarei Olteanu, pe primele locuri la “Floare de lotus”

291

Două dintre elevele profesoarei Cristina Olteanu de la Palatul Copiilor, Târgu-Jiu au ocupat locuri fruntaşe la Concursul Naţional de Interpretare Vocala şi Dans “Floare de lotus” ediţia a II-a. Antonia Stoian a câştigat trofeul concursului pe când colega ei Yasmine Polacek a obţinut locul I în cadrul aceleaşi competiţii.

La Concursul Național “Floare de lotus”, care a avut loc la sfârşitul săptămânii, la Oradea, au participat mai multe eleve ale profesoarei Cristina Olteanu de la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu. Desigur acestea au făcut o figură bună, întorcându-se acasă cu marele premiu, trofeul festivalului „Floare de lotus”, dar şi locul I.
“Recent aceste fetiţe s-au întors de la Oradea cu două premii mari. De această dată, Yasmine Polacek a obţinut locul I iar Antonia Stoian, marele premiu şi trofeul festivalului “Floare de Lotus”. Cele două eleve ale mele sunt două voci total diferite, două stiluri ce nu se aseamănă dar amândouă sunt foarte bune. Yasmine fiind vocea care a încântat juriul la emisiunea “Românii au talent” din acest an”, a declarat Cristina Olteanu, profesoara elevelor de la Palatul Copiilor, Târgu-Jiu.

Elevele, duc dorul mamelor plecate în străinătate
Olteanu a menţionat, de asemenea, că aceste fetiţe, deşi interpretează stiluri diferite de muzică, au ceva în comun. Ambele duc dorul mamelor lor plecate în străinătate, la muncă, ele fiind crescute de bunici. Aceştia le sprijină necondiţionat. Ba mai mult elevele sunt prietene bune şi de nedespărţit, sunt colege de clasă în cadrul Liceului de Arte din Târgu-Jiu, clasa a V-a.
Cele două eleve au obţinut rezultate deosebite şi la concursul “Flori de cântec românesc”, care a avut loc la Vâlcea pe data de 11 mai. Atunci Antonia Stoian a obţinut Marele Premiu iar Yasmine Polacek a obţinut trofeul competiţiei.
Concursul Național „Floare de lotus”, se adresează copiilor cu talent muzical deosebit, în interpretarea muzicii ușoare și a muzicii populare, precum și copiilor talentați în arta dansului. Concursul se adresează copiilor pregătiți în cadrul Palatelor și Cluburilor copiilor din țară, dar este deschis și școlilor, grădinițelor și liceelor din țară. În concurs s-au întrecut aproximativ 140 de copii, la cele două secțiuni: muzică ușoară și muzică tradițională și 100 de copii la secțiunea dans.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here