Eleve ale Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, premiate la festivaluri din Alba şi Cluj

471

Două eleve ale Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, Mihaela Daju şi Bianca Sîrbu, sunt mândrele câştigătoare ale celor mai recente premii intrate în palmaresul instituţiei. Cele două tinere au adus, împreună, instituţiei pe care o reprezintă, trei noi premii importante, două dintre acestea obţinute la festivaluri din Alba şi Cluj.

foto 001Două dintre cele trei premii nou intrate în palmaresul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu au fost obţinute de Mihaela Daju, tânăra de 20 de ani, din Alimpeşti, despre care săptămâna trecută spuneam că a câştigat primul Mare Premiu din cariera sa – cel al Festivalului-concurs de Interpretare a Cântecului Popular “Mureş pe marginea ta”, organizat la Ocna Mureş, în judeţul Alba, în perioada 7-8 noiembrie. De această dată, tânăra solistă a obţinut două premii, unul la Festivalul Cântecului Popular Românesc “Maria Lătăreţu” de la Târgu-Jiu, iar celălalt la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional “Felician Fărcaşiu” de la Sebeş, Alba. “Sunt foarte emoţionată, dar şi mândră de rezultatele mele. (…) Am obţinut Marele Premiu la «Felician Fărcaşiu» şi locul II la «Maria Lătăreţu». Pentru mine contează, sunt festivaluri mari şi de acum înainte sper să obţin cât mai multe premii”, a declarat aceasta, mulţumindu-i totodată profesorului care o pregăteşte, Ion Drăgan, pentru susţinerea acordată. Cel de-al treilea premiu a fost adus la Târgu-Jiu de Bianca Sîrbu, o tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, în urma participării, în data de 13 noiembrie, la cea de-a doua ediţie a Concursului naţional de muzică populară “Clujule, vatră de dor!”, organizat de Şcoala Populară de Artă “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. “De curând am obţinut un premiu foarte important pentru mine – locul I la festivalul de folclor «Clujule, vatră de dor». A fost o experienţă foarte plăcută, deoarece pe lângă faptul că am avut rezultate foarte bune, mi-am făcut şi foarte mulţi prieteni. A fost ca o aventură, deoarece am avut parte de întâmplări frumoase la acest festival. M-a însoţit doamna profesoară Camelia Argint; pe lângă mine, şi dumneaei a avut foarte multe emoţii, dar până la urmă totul s-a terminat foarte bine şi îi mulţumesc pe această cale pentru susţinere. Nu în ultimul rând, îi mulţumesc doamnei profesoare Liliana Neoagă pentru pregătire şi pentru toată încrederea acordată”, a declarat Bianca Sîrbu.

foto 002Profesorii tinerelor soliste, mândri de rezultatele acestora
Premiile obţinute de tinerele eleve ale Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu reprezintă un motiv de bucurie şi de mândrie atât pentru familiile şi profesorii acestora, cât şi pentru profesorii care le pregătesc. “Este o bucurie când elevii noştri aduc rezultate frumoase Şcolii Populare de Artă. (…) Le felicit pe amândouă pentru că sunt, cum am spus, copiii noştri. (…) Trebuie să muncească şi mai mult de acum înainte. Nu e aşa de frumos cum se vede la televizor pentru că într-adevăr este o muncă şi încă suntem la jumătatea muncii, (…) n-am terminat. (…) Mă bucur pentru rezultatele pe care le-au obţinut şi le doresc să meargă pe drumul cântecului popular aşa cum îl simt ele pentru că rezultatele sunt foarte bune şi frumoase. (…) Le doresc din suflet succes şi la cât mai multe premii”, a declarat profesorul Ion Drăgan, cel care o pregăteşte pe Mihaela Daju.

foto 017La rândul său, Liliana Neoagă, profesoara care o pregăteşte pe Bianca Sîrbu, a spus: “Bianca este o elevă foarte receptivă, dornică să înveţe cât mai multe despre folclorul nostru românesc şi din Gorj şi sper să continue tot aşa, cu rezultate bune”. Bianca Sîrbu a fost însoţită la Cluj de către Camelia Argint. “Mi-a revenit sarcina «grea» de a o însoţi pe Bianca la Cluj. (…) A fost un concurs greu (…) Au fost elevi de la toate şcolile populare de artă din ţară. (…) Am fost foarte mândră că olteanca pe care am însoţit-o a luat locul I. În următorul week-end voi merge, tot împreună cu Bianca, la un alt festival, de data aceasta la noi în Oltenia, în Vâlcea, un festival între şcolile populare de artă de pe raza Olteniei, şi sperăm să venim tot cu locul I şi, de ce nu, trofeul”, a declarat aceasta.
Roxana Lupu

foto 004

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here