Elevă din Târgu-Jiu, finalistă în concursul de desene „Ziua Europei”

444

Eleva Şcolii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, Antonia Olaru, a obţinut în cadrul celei de-a patra ediţii a concursului „Ziua Europei” o menţiune specială pentru mesajul şi impactul vizual pe care l-a avut desenul acesteia.

În etapa de evaluare, juriul a ţinut cont de modul în care desenele au înfăţişat tematica propusă „Europa mea”, precum şi de originalitatea şi impactul acestora asupra privitorilor.
Câştigătorii celei de-a patra ediţii a concursului ‘Ziua Europei’ au fost premiaţi vineri de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Spaţiul Public European, în Bucureşti.
Organizată anual, competiţia se adresează elevilor din ciclul primar şi gimnazial din întreaga ţară, tema celei mai recente ediţii a fost “Europa mea”, iar desenele au fost înscrise în concurs în perioada 15 martie – 15 iunie. Desenele câştigătoare au fost selectate anul acesta dintr-un total de 870 de lucrări înscrise la ciclul primar şi 940 de desene la cel gimnazial.
Două menţiuni speciale pentru mesaj şi impact vizual au fost oferite elevelor Antonia Olaru, de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, Târgu Jiu, pentru desenul „Comunicare Europeană”, şi Simona Pop, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Bucureşti, pentru desenul „Umbreluţe în Europa”.
În fiecare an, Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează o expoziţie a lucrărilor finaliste, pentru a aduce în atenţia publicului larg teme europene de actualitate şi modul în care acestea sunt percepute de către copiii şi tinerii români. În 2013, expoziţia va avea loc în perioada 2 – 5 decembrie, într-un spaţiu public ce urmează a fi anunţat.
Desenele vor fi scoase ulterior la vânzare în cadrul unui eveniment special organizat de RCE, iar fondurile strânse vor fi donate unei organizaţii dedicate copiilor cu nevoi speciale.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here