Elevă din Gorj, calificată la faza naţională a concursului „Bucuria de a fi creştin”

496

Arhiepiscopia Craiovei şi-a desemnat reprezentanţii pentru faza naţională a Concursului de muzică, literatură şi poezie „Bucuria de a fi creştin”, care va avea loc la Palatul Patriarhiei Române în perioada 20-21 mai. Printre aceştia se numără şi o elevă din judeţul Gorj.

Faza eparhială a Concursului naţional „Bucuria de a fi creştin” s-a desfăşurat sâmbătă, 11 mai, şi a reunit 11 participanţi din protoieriile: Craiova Nord, Craiova Sud, Târgu-Jiu Nord, Târgu-Jiu Sud, Târgu-Cărbuneşti şi Băileşti.
Fiecare concurent a trebuit să prezinte piesa muzicală, poezia sau textul literar într-un interval de maxim 5 minute. Baremul de evaluare a avut la bază mesajul transmis, interpretarea, originalitatea şi nu în cele din urmă specificitatea zonală. Prestaţie acestora a fost evaluată de preotul prof. Gheorghe Pîrva, inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi de prof. Tanţa Delcea, cadru didactic de Limba şi Literatura Română la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova. În urma deliberării, membrii juriului au decis ca la faza naţională a concursului să participe Adriana Maria Soreanu, din Parohia Sadu, Protoieria Târgu-Jiu Nord (secţiunea muzică), Roberta Ghibuşi, Parohia „Ziua Crucii”, Protoieria Craiova Nord (secţiunea poezie) şi Mihai Sfârloagă, de la Parohia „Ziua Crucii” (secţiunea literatură). Fiecare participant a primit daruri din partea Biroului de catehizare, învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Craiovei.
Faza naţională a concursului „Bucuria de a fi creştin” se va desfăşura în perioada 20-21 mai, la Palatul Patriarhiei Române.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here