Elena Sucitu din Scoarţa, sărbătorită de autorităţi la 105 ani

551

Pe data de 4 iunie, cea mai vârstnică persoană din comuna Scoarţa a împlinit 105 ani. Elena Sucitu a fost vizitată de reprezentanţii autorităţilor publice  din localitate, în frunte cu primarul Aurelian Cotârlău şi viceprimarul Ion Stamatoiu, care i-au dus tort şi flori cu ocazia aniversării.

Orfană de tată de la vârsta de 7 ani, Elena Sucitu, ajunsă acum la venerabila vârstă de 105 ani, a copilărit la Budieni, unde a şi absolvit şcoala generală cu medii foarte bune, obţinând chiar diplome de merit pentru învăţătură. sucitu elena 4Căsătorită cu Ion Sucitu din satul Lintea de Scoarţa, Elena a avut 5 copii, din care au trăit trei, actualmente mai fiind în viaţă doar unul: Terente Sucitu, în vârstă de 79 de ani, pensionar de peste 28 de ani.
Mama Lina, cum i se spune sărbătoritei, are cinci nepoţi, cinci strănepoţi şi un stră-strănepot. Ca un secret al longevităţii sale, bătrâna spune că nu a luat niciodată medicamente, tratându-se doar cu ceaiuri naturale preparate din plante culese de pe  meleagurile pârâului Ţărăţel.

Familia şi autorităţile, alături de sărbătorită
sucitu elena (1) sucitu elena (2)Miercuri, 4 iunie 2014, Elena Sucitu a împlinit 105 ani. Ea a fost sărbătorită de familie, dar şi de autorităţi, care nu au venit cu mâna goală, ci cu tort şi flori. Au trecut pragul casei sărbătoritei: primarul Aurelina Cotârlău, viceprimarul Ion Stamatoiu, câţiva salariaţi ai Primăriei Scoarţa şi membri ai Consiliului Local. Aceştia spun că sunt foto6mândrii să poată sărbătorii astfel de cetăţeni, care merită admiraţia şi respectul tuturor.
De precizat faptul că la Elena Sucitu au ajuns cu tort şi flori şi preotul satului, Gheorghe Vîtcă, însoţit de directorul Şcolii Gimnaziale Scoarţa,  Marcel Bălaşa, locuitor al satului Lintea, dar şi familia Stîngă Victor şi Elena, care au felicitat-o pe mama Lina cu ocazia zilei de naştere.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here