Egalul salvării

498

Energia a scăpat de retrogradare în acest an, însă viitorul este sub nori negri. Echipa de handbal gorjeană a remizat cu HC Vaslui și a evitat și barajul cu două etape înainte de finalul sezonului.

Energia a terminat la egalitate duelul de pe teren propriu cu HC Vaslui, scor 25-25 (13-15), un rezultat care ar fi putut fi considerat oricând negativ dacă nu ar fi fost cel care, prin punctul pe care și l-au trecut în cont, gorjenii au evitat barajul de supraviețuire în Liga Națională. Meciul a fost unul în care moldovenii, care încă tremură la ideea că ar putea retrograda direct, au fost cei care au avut mai mult conducerea pe tabelă. Energia a revenit în câteva rânduri, a fost și ea în avantaj în prima repriză, dar ceea ce a contat cel mai mult a fost experiența care a ajutat-o ca la final să înscrie golul care i-a oferit punctul izbăvitor. Moldovenii au avut în două rânduri un avantaj de patru goluri în repriza secundă, au condus cu două goluri înainte de final, dar nu au obținut victoria care i-ar fi liniștit. “Vedem ce se întâmplă, mai avem două meciuri, deci 6 puncte puse în joc. Acum două etape eram pe penultimul loc şi am jucat la Ploieşti, atunci ne doream să prindem barajul. Rezultatele ne-au oferit şansa să terminăm pe locul 2, dar eram condiţionaţi să batem aici. Am făcut un meci bun pentru deplasare. Sunt mulţumit de determinarea băieţilor, am avut un început mai puţin bun din punct de vedere al intensităţii, dar pe parcurs am reuşit să conducem meciul. Sunt dezamăgit că am pierdut două puncte. ne pregătim pentru baraj. Energia, o echipă foarte bună, care din cauza problemelor interne a ajuns să joace în play-out. Valoarea jucătorilor o recomanda să joace în play-off. Mi-aş dori continuitate în handbal la Târgu-Jiu, asta înseamnă locuri de muncă în handbal”, a declarat Sandu Iacob, antrenorul vasluienilor, la finalul partidei de la Târgu Jiu.
Aflat la unul dintre ultimele sale meciuri la Energia, din sezonul viitor urmând a juca la Suceava, George Șelaru s-a declarat mulțumit că echipa a scos sezonul la capăt evitându-se retrogradarea: “Un egal care ne ajută foarte mult pe noi. Egal sau victorie nu conta. E bine că am scăpat de emoţii. Mai avem două meciuri în care o să mergem şi o să jucăm, facem handbal, nu ne batem joc de noi niciodată. Ne-au spus unii că nu avem nevoie de puncte şi de ce ne batem aşa, ne-am bătut aşa meci de meci, problemele ne-au unit. Am scos-o la capăt”.
Meciul cu HC Vaslui s-a disputat, deși au existat discuții între jucători, unii dintre ei dorind la un moment dat să boicoteze jocul. Totuși, cu excepția lui Rareș Păunică, ceilalți jucători au decis să joace pentru Energia și pentru ei până la finalul sezonului: “Mai avem o săptămână, vedem ce se va rezolva, când se va rezolva. Incertitudinea este aceeaşi de 5 luni. Nu ştim nimic. Ei s-au convins singuri. Au analizat situaţia, din spirit de colegialitate şi altruism, au preferat să joace, să nu-şi lase colegii într-o anumită situaţie neplăcută, unii să joace, alţii să nu joace. Au vorbit între ei, au luat o decizie bună şi au jucat. Păunică a refuzat să continue aici. Nu pot spune că este îndreptăţit sau nu, el şi le calculează. E foarte probabil să nu fi contat o săptămână. El a luat această hotărâre. Băieţii au acceptat, am avut o discuţie cu toţii, mai avem aceste meciuri, încheiem săptămâna ce urmează. Am, înţeles că suntem televizaţi la Ploieşti. Ne antrenăm cum ne antrenăm, fiecare pentru el. Cu o victorie terminăm pe locul 9”, a declarat antrenorul Energiei, Sorin Bârză.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here