Efort de până în 30 de lei! Minerii cu salarii sub minim pe economie au semnat adiționale!

8129

Angajații din producție de la Direcția Minieră a CEO au semnat, în aceste ultime zile, acte adiționale pentru a li se majora salariile odată cu creșterea minimului pe economie. În jur de 150 de salariați din toată compania au fost chemați, în zilele libere, să parafeze actele, deși majorarea simțită de angajații respectivi este de nici 30 de lei pe lună.

Minerii, între 20-30 de la fiecare carieră au semnat, cu gust amar, majorarea salarială, care a obligat administrația companiei să-i pună pe drumuri pentru o sumă infimă.
Oamenii au venit totuși să semneze, obligați de situație, dar asta nu i-a oprit să comenteze pe marginea salariilor infime primite în raport cu munca prestată. Deși pare incredibil, sunt angajați din CEO care muncesc pe salariul minim pe economie, prestând pe acești bani în condiții vitrege, ei mulțumindu-se cu primele, tichetele de masă lunare și cele cadou.
Amărâții carierelor prestează muncă de electrician, lăcătuș, mecanic, vulcanizator și altele, oamenii neavând spate la sindicat, ori susținere politică.Semnarea acestor documente s-a făcut la câteva zile distanță de începerea negocierilor pe noul Contract Colectiv de Muncă din companie, despre care se spune prea puțin, în timp ce angajații așteaptă vești minunate, în timp ce alții vor să părăsească sistemul cât mai repede odată cu pensionarea, oamenii fiind bolnavi, tracasați, stresați și sătui de promisiuni.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here