Efectele binefăcătoare ale trandafirilor

589
trandafiriAtunci când primeşti în dar un buchet de trandafiri, cu siguranţă te gândeşti la semnificaţia lor, le admiri frumuseţea, mirosul ori prin minte îţi trec idei năstruşnice şi erotice cu privire la aceştia. În nici un caz, nu te gândeşti să îi mănânci! Dar s-a dovedit că trandafirii nu servesc doar la ornamentat casa, ei chiar sunt un medicament natural care ajută la tratarea diverselor afecţiuni şi au rol: antidiareic, antipiretic, antiinflamator, antiseptic şi astringent.

Pe lângă parfumul irezistibil, substanţele active ale trandafirului sunt un bun remediu pentru pielea uscată şi deshidratată şi au proprietatea de a calma organismul.
Uleiul de trandafiri este un produs cosmetic extrem de cunoscut şi este utilizat cu frecvenţă în cadrul tratării diverselor probleme ale tenului. Uleiul se obţine doar din petale de trandafir culese înainte de răsăritul soarelui, pentru a obţine o cantitate maximă de ulei. Pentru un litru de ulei, sunt necesari aproximativ 310.000 de trandafiri.
Calităţile trandafirilor
Pentru a trata răceala, astmul bronşic, hemoptizia (expectoraţie de sânge), diareea cronică şi dizenteria, aveţi nevoie de două linguriţe cu petale de trandafir, mai puţin de măceş, proaspete şi zdrobite sau o linguriţă cu petale uscate la 200 ml apă clocotită. Trebuie să laşi cana acoperită timp de 15-20 de minute, strecori şi bei două-trei căni pe zi, după mesele principale. De asemenea, poţi îndulci cu miere.
Pentru a trata cicatricele provenite din acnee şi răni îţi trebuie o tinctură din 10 g de petale proaspete puse în 100 ml alcool de 60 de grade şi lăsate la macerat timp de 10 zile. Agiţi de câteva ori pentru omogenizare, strecori, treci lichidul în sticluţe de culoare brună, bine capsate, iar apoi, după aceste zece zile, masezi zonele afectate cu el.
Tenul tău lipsit de vitalitate va fi răsfăţat de trandafirii din grădina bunicii. Poţi prepara măşti faciale din petalele de trandafir în care ai adăugat puţină miere, iar pielea îşi va recăpăta aspectul sănătos.
Pentru tratarea pistruilor. Îţi trebuie o soluţie din 300 ml apă de roze, 25 g flori de portocal, 150 mil. glicerină, 25 ml alcool de 60 de grade şi 2,5 caolin. După ce ai obţinut aceste amestec, este de ajuns să tamponezi faţa de 2-3 ori pe zi.
Pentru tratarea mătreţii. Amesteci 500 ml apă de roze, 500 ml rom şi 25 ml amoniac. Frecţionezi scalpul de 2-4 ori pe săptămână.
Pentru tratarea aftelor, afecţiunilor bucale sau ale gâtului. Ai nevoie de: miere de trandafiri din 100 g de petale proaspete la 500 ml de alcool alimentar de 60 de grade. Laşi amestecul la macerat 24 de ore, presezi bine, strecori, adaugi 900 g miere de albine şi 100 g glicerină. Pui această compoziţie pe baia de aburi şi laşi să scadă până rămâne un kilogram. Îl foloseşti asemeni glicerinei boraxate din farmacii.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here