Efectele benefice ale merelor

657

mereMerele consumate proaspete dar şi prelucrate aduc beneficii organismului: reduc diareea, pot preveni bolile astmatice, în diete poate suplimenta alimentaţia. Iar oţetul şi ceaiul de mere sunt şi mai grozave!

Merele şi bolilor astmatice

Pentru buna funcţionare a organismului este foarte utilă vitamina C. Şi cum merele conţin această vitamină, ele sunt excelente deoarece conţin flavonoizi antioxidanţi şi alte feluri de flavonoizi, care protejează această vitamină, aşa încât moleculele acestei vitamine să fie direcţionate în organism. Aceşti compuşi antioxidanţi au rolul de a scădea riscul de îmbolnăvire de astm, cu toate că întreg procesul nu este încă elucidat. În urma unui studiu s-a demonstrat că bolnavii care au consumat câteva mere pe săptămână (trei, patru mere) au avut şansa ca atacul astmatic să fie redus cu 22-32%.

Diareea combătută cu mere

Ceea ce se ştie cel mai bine despre mere, este conţinutul mare de pectine. Pectinele hidrocarbonaţi pe care enzimele din corp nu le pot descompune, dar bacteriile care se găsesc în sistemul digestiv le transformă în compuşi care protejează mucoasa intestinală. Din această cauză merele date pe răzătoare reduc simptomele diareei.

Un măr pe zi şi persoanelor care sunt la cură de slăbire

Merele au şi materii care generează depuneri în organism (celuloza, pectina), care nu fac altceva decât golesc organismul de metale grele toxice, care ar putea fi substanţe cancerigene, dar care reduc şi nivelul colesterolului. Merele fiind considerate generatoare de depuneri, pot fi consumate de persoanele care ţin cură de slăbire, fiind utile şi contra celulitei.

Oţetul de mere

Despre mere se mai spune că sunt acele alimente care acidulează organismul. Nutriţioniştii consideră oţetul de mere, un beneficiu al sănătăţii. Se pare că încarcă organismul cu elemente minerale.

Ceai de mere

Pe lângă alte ceaiuri putem să-l includem şi pe cel din coaja merelor. Bineînţeles dacă merele au fost spălate şi de calitate, nu au fost crescute cu chimicale, atunci savoarea poate lărgi gama sortimentelor de ceaiuri.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here