Educaţie şi alternative de petrecere a timpului liber – «Spațiu de joacă pentru preșcolarI» – La Grădinița cu Program Prelungit Baia de Fier – Proiect de dezvoltare comunitară finanțat de către Fundația Terre des hommes – Elveția (Tdh)

761

Începând cu acest an școlar, la Grădinița cu Program Prelungit Baia de Fier, s-a amenajat un spațiu de joacă destinat preșcolarilor din această unitate. Unul din obiectivele principale ale proiectului a fost acela de a atrage la grădiniță copiii care se confruntă cu probleme economice, stigmatizare și marginalizare. Considerăm că este o oportunitate de a scăpa de dificultățile vieții și de a simți ce înseamnă a fi copil, învățând și distrându-se într-un mediu sigur. Educația preșcolară este primul pas către integrarea în mediul școlar, către familiarizarea cu rigorile educației și ale frecvenței regulate la școală. Au fost montate aici două tobogane şi două balansoare. Acestea au fost finanțate de către Fundaţia Terre des hommes – Elveția (Tdh).
Grădinița a devenit un spațiu de interrelaționare, de interacțiune între cadrele didactice, conducerea școlii, primărie și GIL și comunitatea locală. Părinții au fost foarte receptivi și implicați, deoarece observă interesul pe care Grupul de Inițiativă Locală îl are pentru educație. Am colaborat foarte bine cu Primăria si Consiliul Local, aceștia implicându-se în derularea activităților, contribuind astfel la implementarea proiectului. Domnul Primar Turbăceanu Dumitru împreună cu doamnele directoare ale Liceului Tehnologic Baia de Fier, Cetină Ileana şi Turbăceanu Dana Simona au participat alături de persoanele implicate la inaugurarea acestui spațiu de joacă.
Coordonator proiect, Rădescu Maria Profesor Învățământ Preșcolar G.P.P. Baia de Fier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here