Educaţie alimentară pentru preşcolari

394

concurs apm1Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj au participat zilele trecute la o acţiune de educaţie ecologică desfăşurată în partenaeriat cu Grădiniţa „Mihai Eminescu” din municipiul Târgu-Jiu. Preşcolarii, alături de educatoare şi reprezentanţii APM Gorj au marcat astfel Ziua Internaţională a Alimentaţiei, sărbătorită în fiecare an pe data de

16 octombrie de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură. Copiii din toate cele trei grupe ale unităţii de învăţământ au pregătit cu această ocazie salate pe bază de legume sau concurs apm2fructe proaspete, ajutaţi fie de educatoare, fie de părinţi. Cadrele didactice şi specialiştii APM le-au vorbit preşcolarilor despre produsele ecologice, alimentaţia echilibrată, importanţa consumului de fructe şi legume în defavoarea dulciurilor sau a mâncărurilor preambalate.

Această acţiune deschide o nouă ediţie a campaniei de educaţie ecologică pe care APM Gorj o desfăşoară în fiecare an şcolar în rândul unităţilor de învăţământ din judeţul nostru. Tema aleasă pentru anul şcolar 2010-2011 este protecţia naturii.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here