Educaţia sexuală pe înţelesul tuturor

403

În amfiteatrul „Gheorghe Ciobanu” al Colegiului Tehnic Motru s-a desfăşurat, zilele trecute, o oră de educaţie sexuală. Au participat 100 de eleve din clasele a IX-a ale Colegiului.

Acţiunea se înscrie într-un şir de activităţi ce se vor desfăşura pe parcursul acestui semestru, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi. Medicul care se ocupă de acest tip de activitate este dr. Luminiţa Dospinoiu, care abordează subiectul cu multa lejeritate, ceea ce face ca elevele noastre să vină cu întrebări clare, fără reţineri. Din partea şcolii participă ca organizatori directorul adjunct Rocselana Gîlcescu şi Adina Pleşa, profesor de biologie, însoţite de diriginţii claselor participante.
Să nu uităm că de multe ori sănătatea fizică şi emoţională a viitorului tânăr depinde de felul în care atât părinţii cât şi profesorii le fac cunoştinţă cu acest subiect. Vom continua cu aceste activităţi astfel încât să cuprindem toţi copiii Colegiului. Vreau să-i prevenim şi vreau ca ei să înţeleagă că ne interesează totul despre ei, nu numai prezenţa la ore. Cu toate că sursele lor de informare sunt diverse, una este să caute singuri informaţii şi să le interpreteze cum pot ei, sau cum doresc, şi alta este să primească explicaţii de la specialişti.
Prof. Niculina Chiţulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here