Edilul Păiuși, mulțumit de fondurile primite pe PNDL2! Proiecte de peste 10 milioane de lei, aprobate la Stejari

662

Primăria Stejari a primit finanțarea necesară pentru demararea proiectului de reabilitare, modernizare și extindere a instalației de apă, care ar fi necesitat 90 de miliarde de lei vechi, dar și pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea dispensarului uman al comunei, în valoare de peste 8 miliarde de lei vechi. Primarul localității Robert Păiuși se declară mulțumit pentru aprobarea celor două proiecte pe PNDL2, deși susține că a depus cinci astfel de proiecte. Edilul a menționat că nu va renunța nici la cele trei neaprobate, urmând să plece la București pentru a negocia finanțarea și pentru acestea.

“Plec, marți, la București pentru a-mi susține și celelalte proiecte, fiind vorba despre reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale nr.1 Stejari, reabilitarea și modernizarea a opt kilometri de drum comunal, dar și proiectul privind modernizarea iluminatului public în întreaga comună. Am solicitat 17 miliarde de lei vechi pentru școală, aproape un milion euro pentru drum și pentru iluminat alte 15 de miliarde de lei vechi. Țin să se finanțeze și aceste proiecte, probabil în tura a doua de finanțare a PNDL2”, a declarat primarul Păiuși.
Acesta subliniază că în comuna pe care o conduce de un an de zile nu s-a reușit această performanță. Edilul declară că în Stejari va fi construită și o grădiniță nouă, modernă pentru preșcolarii din comună, proiectul fiind deja finanțat, dar urmează ca investiția să fie scoasă la licitație, în vederea executării viitoare, pe SEAP.
“Pentru cele două proiecte finanțate urmează să realizez studiile de fezabilitate, proiectele tehnice și să obțin avizele necesare punerii lor în aplicare”, spune primarul care susține că și-a realizat în numai un an de mandat deja o parte din proiectele promise cetățenilor din comună. “Eu cred că în Stejari se va scrie istorie, fără falsă modestie, prin realizarea proiectelor pe care le am creionate și pe care mi le-am propus să le duc la bun sfârșit în mandatul meu”, a precizat primarul comunei Stejari.

La finalul săptămânii trecute, în comuna Stejari s-au organizat Zilele Comunei, manifestare la care au participat peste 3000 de persoane, primarii din zece localități, deputatul Alin Văcaru, scriitorul Gheorghe Simescu și artiști de renume din muzica populară gorjeană și doljeană și folkiști din Capitală. Pe parcursul a două zile, în comună a avut loc un concurs de rallycross, un festival folcloric, competiții sportive și un spectacol de zile mari. Evenimentele s-au organizat în zona Ronghia, respectându-se tradiția, dar aici realizându-se și o scenă nouă, pe care o promisese primarul la ediția de anul trecut. Jumătate din suma alocată pentru organizarea evenimentului a fost acoperită de banii colectați de la comercianții prezenți la bâlciul din Ronghia, autoritățile taxând agenții economici cu 4 lei/mp ocupat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here