Edi Iordănescu nu digeră deloc suspendarea primită după jaful de la Iași / “E frustrant, când ţi se stopează un parcurs bun”

505

Deși spera ca la decizia luată de Comisia de Disciplină, aceea de a-l suspenda pentru două jocuri, să poată depune recurs, fiind vorba de aplicarea pedepsei minime dată de un articol al Regulamentului Disciplinar, aceasta nu poate fi contestată, așa că Edi Iordănescu va rămâne cu pedeapsa primită.

Au trecut două zile de la primirea deciziei Comisiei de Disciplină, dar antrenorul Pandurilor tot nu se împacă cu ideea de a fi nevoit să stea departe de echipa sa la următoarele două partide de campionat. Edi Iordănescu spune că nu înțelege de ce tot cei păgubiți trebuie să plătească: “Am considerat că prin prezenţa mea în faţa Comisiei, deşi nu eram obligat am mers şi am pledat pentru o reparaţie morală. E greu, frustrant, când ţi se stopează un parcurs bun, după ce că ţi se influenţează locul din clasament şi numărul de puncte să mai şi suferim în perspectivă. Eu stau două meciuri în tribună, Mihai Răduţ a primit un galben şi ne va lipsi plus că a fost suspendat şi Nicoară pentru că după meci ar fi înjurat arbitrii. Nu ştiu cine poate demonstra asta. Cuvântul arbitrului e luat ca literă de lege. Mi s-a pus un regulament în faţă, ştiu că dacă eşti eliminat se dă minim două jocuri de suspendare”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Dezamăgit
Aflat la cârma Pandurilor, Edi Iordănescu a adunat deja trei suspendări, două în actuala stagiune și una în precedenta. Tehnicianul Pandurilor spune că nu le-a ținut numărul și crede că ieșirile sale sunt doar rodul entuziasmului și tinereții, dar crede că nu a fost ofensator: “Este a treia? Nu am ţinut o evidenţă… Poate tinereţea, entuziasmul, dorinţa de a performa, obiectivele importante, miza care este în spate te fac să te mai manifeşti în mod mai exagerat. Niciodată nu am sărit calul, nu am comentat vehement nici un arbitru. Am mai avut arbitraje cu greşeli împotriva noastră, dar şi arbitraje în favoarea noastră, am înţeles toate greşelile. Acum, contextul şi maniera m-au deranjat tare”, a ținut să explice Edi Iordănescu faptul că a ajuns de atâtea ori subiect de discuție pentru membrii Comisiei de Disciplină. Antrenorul echipei gorjene spune că va încerca să se manifeste mai calm pe marginea terenului la revenirea pe banca Pandurilor, dar nu-și ascunde dezamăgirea de a fi obligat să stea departe de jucătorii săi la următoarele două partide: “Încerc în viitor să mă cenzurez cât de mult pot, mesajele publice au fost unele pozitive, sunt oameni, şi ei şi noi suntem predispuşi greşelii, de aceea trebuie să ne înţelegem reciproc şi să ne tratăm cu respect. Repet, nu mă simt vânat, dar acum mă simt dezamăgit. Mă aşteptam la o soluţie pozitivă, să nu mi se fi luat dreptul la muncă”, a mai spus Edi Iordănescu.

Avram, indezirabil la meciurile Pandurilor
Marius Avram nu a fost la primul meci la care Pandurii a avut de suferit, fapt care-i face pe gorjeni să caute ca drumurile lor să nu se mai intersecteze până la finele stagiunii. “Sper să nu ne mai arbitreze. Dacă vă duceţi aminte ne-a mai arbitrat un meci cu Dinamo, vedeţi ce a fost şi atunci. Deja s-au strâns. Fratele lui ne-a arbitrat cu un meci înainte şi dintr-un offside a ieşit o mare ocazie pentru Voluntari. Vreau să cred că este o coincidenţă, că nu este nimic personal la adresa mea sau a clubului”, a declarat Edi Iordănescu. Vorbind despre arbitrul care l-a trimis în tribună după ce i-a oprit echipa din drumul spre gol și la doar un minut a făcut adversarilor cadou un penalti, Edi Iordănescu spune că-i este greu să califice în vreun fel ceea ce a făcut la meciul de la Iași: “La cât de supărat nu ştiu unde îl pot încadra pe Marius Avram, nicăieri. Dacă mă iau după joc ar trebui să-şi facă o autoanaliză, după care vedem dacă va fi suspendat sau nu. Pe mine nu mă încântă şi nu mă ajută dacă va fi suspendat. Dacă mă uit la cariera lui este un arbitru cu experienţă, şi poate de asta dezamăgirea este mare, am simţit doza de răutate, modul cum s-a adresat jucătorilor, dar şi explicaţiile care mi le-a dat la final. Nu l-am chestionat, doar l-am întrebat dacă a simţit că ne-a dezavantajat şi că a fost o viciere de rezultat. A spus că e treaba lui şi că vede el. Acesta nu este un răspuns adecvat, cerem şi noi respect şi să fim înţeleşi. Mi s-ar fi părut normal ca după cele două erori să vină la mine şi să-mi spună că nu ştie dacă a greşit, că vrea să-şi facă meseria, să fie lăsat să conducă jocul după care să mă avertizeze că mă trimite în tribună. M-a trimis în tribună. Suspendarea lui Nicoară este nedreaptă. Nu eram la biserică, nu poate nimeni demonstra că a înjurat arbitrul. Suntem cu toţii suspendaţi!”, a mai spus Iordănescu junior.

“Suntem dezamăgiţi de această decizie, am sperat că după analizarea probelor se va ţine cont de împrejurările în care au fost reacţiile antrenorului şi ale lui Nicoară. Eu consider că Edi nici nu trebuia să fie trimis de pe bancă. Din păcate, sunt regulamente inflexibile, reci, care nu ţin cont de probe ulterioare. Pentru noi, cele două etape sunt importante, este o pierdere şi un dezavantaj pentru noi. Vom respecta comisiile şi deciziile celor care conduc fotbalul românesc, dar măcar să se fi tras un semnal de alarmă după astfel de jocuri. Nu există posibilitatea să se reducă din pedeapsă, e minimă şi nu se poate face recurs, am cerut o motivare, dar e caz închis şi ne dorim să nu se mai întâmple acest lucru”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

1 COMENTARIU

  1. Bai fratilor, Avram trebuia exclus din prima liga dupa arbitrajul de la Iasi,pe fata pe fata,daca ,comisiile nu ia masuri cu exmatricularea lui din fotbal si sa dea si baremul inapoi, inseamna ca se fac jocuri si trebuie sa analizeze tot DNA-ul. La puscarie cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here