Edi Iordănescu, mulțumit de decizia luată de a odihni jucătorii în cupă / “Am întors şi am câştigat, înseamnă că deciziile au fost cele corecte!”

560

Pandurii a obținut un succes important în Liga 1, victoria la limită reuşită în fața celor de la FC Voluntari ducând la 10 numărul etapelor de campionat în care trupa lui Edi Iordănescu nu a pierdut, iar antrenorul gorjenilor este mulțumit de faptul că echipa a avut puterea de a reveni după ce a fost condusă.

Ceea ce era deja știut, Pandurii a demonstrat și la meciul cu FC Voluntari, elevii lui Edi Iordănescu descurcându-se destul de greu în fața unor apărări supra-aglomerate. Mai mult decât atât, după ce a primit gol, echipa a părut descumpănită minute bune și oaspeții au avut ocazii importante de a se detașa. Edi Iordănescu spune că se aștepta să primească o replică solidă din partea echipei din Voluntari: “Ne aşteptam la momente grele şi la o opoziţie importantă. Ştiam că întâlnim un adversar în revenire de formă, venea după o victorie, cu jucători maturi cu experienţă în Liga 1, aşa că ştiam că simpla prezenţă pe teren nu este de ajuns pentru a ne băga în buzunare cele trei puncte. Asta s-a şi întâmplat. Sunt jucători cu experienţă şi care ştiu să gestioneze mai bine momentele de joc. Au avut neşansă, puteau avea mai multe puncte. Au un antrenor cu experienţă bogată în spate şi care a reuşit să îi facă să joace un fotbal bun. Sunt sigur că pot să-şi îndeplinească obiectivul şi alte echipe vor avea dificultăţi în a-i învinge”, a explicat Edi Iordănescu.

“Salut tare caracterul jucătorilor”
După ce Timișoara sau Steaua au avut de suferit în urma starturilor de meci lansate ale Pandurilor, acum trupa lui Edi Iordănescu a fost cea surprinsă. FC Voluntari a început partida de la Severin cu foarte mult tupeu, a marcat un gol și a mai ratat câteva ocazii imense, dar Pandurii a revenit, a egalat până la pauză, iar în repriza secundă a venit și golul victoriei gorjene: “Dacă alte dăţi am început bine jocurile, acum nu s-a mai întâmplat la fel. A fost acel prim avertisment în care cei de la Voluntari au trimis balonul în bară. Apoi inexplicabil, după un aut, dintr-o zonă închisă s-a ieşit de acolo şi am primit gol. Salut foarte tare caracterul jucătorilor. Am reuşit să punem stăpânire pe joc, să jucăm ceea ce trebuie, să avem iniţiativa, să avem un ritm ridicat la construcţie, am împins liniile, am fixat adversarul, am avut un joc de bandă bun, mobilitate, aşa am avut ocazii şi am marcat. Hora a avut două ocazii mari cu capul”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.

Mai proaspeți pe final
Edi Iordănescu a dorit să scoată în evidență și faptul că jucătorii pe care i-a menajat la partida cu Dinamo din Cupa României au avut o prospețime la meciul cu FC Voluntari care le-a permis să tranșeze în favoarea lor un meci destul de echilibrat: “La pauză am gestionat altfel momentul de întrerupere. Voluntariul a rămas periculos pe tranziţie, pe contraatac şi asta m-a nemulţumit.
Am stat departe de oameni, am avertizat să nu ne pierdem echilibrul şi claritatea pentru că din dorinţa foarte mare de a câştiga ne-am asumat nişte riscuri. Venind golul doi am închis partida. Am avut jucători proaspeţi care au întors jocul.
Dacă nu apelam la acel sistem de rotaţie poate nu aveam forţa fizică şi mentală să întoarcem meciul. Dacă am întors şi am câştigat, înseamnă că deciziile au fost cele corecte. Am mai bifat un joc în care nu am pierdut”, a mai declarat antrenorul echipei gorjene.

hora“Sper să menținem acest șir de partide, ne simțim foarte bine. Să sperăm că vom face un meci bun și la Iași, etapa viitoare. Cât despre mine, mă bucur și sper să o țin tot așa. Dar, cel mai important este că echipa câștigă și sper ca la final să ne clasăm în primele șase”, Ioan Hora, golgheterul Ligii 1.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here