Edi Iordănescu, între Pandurii și CS U Craiova

503

Aflat la final de contract cu Pandurii, Edi Iordănescu așteaptă răspunsuri de la echipa gorjeană și discută și cu alte grupări, CS U Craiova dorindu-și să-l sufle pandurilor pe tehnicianul care i-a dus pe locul 3 în Liga 1.

În mod normal, după ce o echipă face un salt important de la un sezon la altul, Pandurii urcând șase poziții față de sezonul precedent în Liga 1, și având în față participarea în cupele europene, firesc ar fi ca echipa respectivă, în speță Pandurii, să-și păstreze tehnicianul. Din păcate, problemele financiare par să pună capăt continuității dorite la nivel declarativ de toate părțile. Edi Iordănescu așteaptă răspunsuri care nu vin, discuțiile pe care el și mai ales președintele Narcis Răducan rămân deocamdată doar la nivel de vorbe, iar timpul se scurge foarte repede. Vacanța este destul de scurtă, mai ales pentru echipele care trebuie să joace și tururi preliminare în cupele europene, iar un antrenor care vrea să facă performanță trebuie să aibă deja calendarul făcut, deci și măcar un draft de contract în servietă, iar Edi Iordănescu așteaptă încă…

Dorit de Rotaru la CS U Craiova
După un sezon cu mari dezamăgiri, CS U Craiova se remodelează din temelii. Patronul craiovenilor nu a mai apelat la un alt tehnician pentru acest sezon și a lăsat echipa pe mâna cuplului Mogoșanu-Naicu, dar este evident că e vorba de un interimat prelungit, care însă nu va prinde și sezonul viitor. CS U Craiova se află încă în cărți pentru o participare în cupele europene, iar decisiv ar putea fi meciul direct cu CSMS Iași, partidă care se va disputa duminică în Bănie, timp în care Mihai Rotaru caută soluții pentru banca tehnică din sezonul următor și primul pe lista acestuia se află Edi Iordănescu. Două runde de discuții ar fi avut loc deja între cele două părți, Edi Iordănescu punând și câteva condiții, unele dintre acestea fiind legate de lotul craiovenilor. Iordănescu junior ar fi cerut în mod expres ca niciunul dintre jucătorii importanți să nu fie cedați contracandidatelor la primele 3-4 locuri. Printre jucătorii vizați s-ar afla Bancu, Vătăjelu și Ivan, pentru ultimul fiind acceptat un transfer, însă doar extern, la o echipă din afara granițelor României.
Dacă Rotaru pare a-l dori cu orice preț pe Edi Iordănescu, și fiul selecționerului pare a fi vrăjit de mirajul Craiovei, o echipă care i-a plăcut, cel puțin ca lot, la sfârșitul campionatului precedent și la începutul celui încă aflat în desfășurare. Mulți dintre jucătorii bine-văzuți de tehnician au plecat între timp de la Craiova, însă au rămas destui jucători pe care Edi Iordănescu și-ar dori să-i antreneze, iar acest lucru ar putea conta în alegerea pe care antrenorul va trebui în curând să o facă.

Setat pe performanță
Edi Iordănescu a obținut o performanță notabilă la primul său sezon complet pe banca unei echipe, locul 3 obținut fiind un foarte important pilon pentru CV-ul său în formare în acest moment. Tehnicianul, tânăr și ambițios, nu vrea să facă pași înapoi și a declarat că la Pandurii, un loc în play-off-ul sezonului următor ar putea fi considerat bun de conducere, dar în plan personal, orice poziție mai jos decât cea ocupată în acest campionat ar fi un pas înapoi și nu este dispus să facă acest lucru. Totuși, în cazul în care ar pleca la CS U Craiova, Edi Iordănescu ar accepta să lupte pentru un obiectiv precum clasarea pe locurile 3-4 având în vedere că ar fi primul an, unul al reconstrucției.
Cristi Constantinescu

89 de puncte a strâns Edi Iordănescu pentru Pandurii în 53 de meciuri disputate în Liga 1 într-un sezon și jumătate, perioadă în care echipa gorjeană a pierdut în campionat doar 12 partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here