Edi Iordănescu, indignat după ultimele arbitraje de care au avut parte pandurii – „Nu vrem titlul, nu vrem nimic, lăsaţi-ne să jucăm fotbal!”

455

Pandurii rămâne cu o serie de zece meciuri fără înfrângere după ce arbitrul Marius Avram a îngenunchiat echipa gorjeană în Copou, iar Edi Iordănescu atrage atenția că partida de la Iași este doar una din cele în care arbitrii au dezavantajat formația gorjeană în ultimele etape.

Cel puțin două faze a fluierat arbitrul Marius Avram în defavoarea Pandurilor la Iași, însă a fost vorba de două decizii majore în decurs de doar un minut, decizii care au schimbat radical soarta partidei și au pus toate punctele în bagajul gazdelor. Edi Iordănescu a fost trimis în tribune de același arbitru, iar acum tehnicianul cere măcar să i se facă dreptate la Comisia de Disciplină și să nu fie suspendat: „Mi-ar plăcea să pot să vorbesc despre fotbal, asta este meseria mea, să pregătesc o echipă de fotbal. Din păcate trebuie să vorbesc despre altele, fac apel să se analizeze fazele şi măcar să nu fiu suspendat, că nu am de ce. Nu-mi dau seama cum de nu s-a observat că la penalty faza se desfăşoară în afara careului şi nici nu e fault. Iar cu o fază înainte s-a fluierat fault în atac, deşi nu trebuia, iar noi am fi marcat. Din punctul meu de vedere e un rezultat stabilit de arbitri. Nu vreau să spun că a fost rea-voinţă! Nu mă bucură cu nimic dacă va fi suspendată brigada de arbitri. Sper să fiu lăsat să îmi fac meseria, n-am de ce să fiu suspendat”, a declarat antrenorul Pandurilor după partida disputată la Iași contra celor de la CSMS. Iordănescu junior vrea ca echipa sa să fie lăsată să joace și amintește doar două alte episoade în care Pandurii a fost dezavantajată clar: „Noi nu vrem titlul, nu vrem locul nimănui, vrem să jucăm fotbal şi vrem să fim lăsaţi să jucăm fotbal. Nu vrem titlul, nu vrem nimic, lăsaţi-ne să jucăm fotbal! Şi în etapa trecută, tot fără rea-voinţă, au fost două offside-uri nesemnalizate împotriva voastră”, a mai spus antrenorul Pandurilor referindu-se și la meciul cu FC Voluntari, câștigat greu pe teren propriu de gorjeni cu 2-1.

Avram i-a arătat lui Răduț cine e mai „șmecher”
Un episod greu de digerat pe terenul de fotbal a fost dezvăluit de Mihai Răduț, care a explicat și circumstanțele în care el a văzut cartonașul galben care-l scoate din joc pentru partida cu Petrolul din etapa următoare. Acesta a reprodus și un dialog halucinant pe care l-a avut cu arbitrul Marius Avram: „Îmi pare rău că am luat galben și sunt suspendat pentru meciul următor. Țin să menționez că i-am strigat unui coechipier să facă pressing la o fază, iar domnul arbitru mi-a dat galben. A zis că e pentru proteste și că el e șmecher și face ce vrea pe teren. I-am spus să îmi explice de ce mi-a dat galben, pentru că nu a fost nici un reproș. Mi-a spus că el e șmecher și să nu mai comentăm noi atât”, a declarat Mihai Răduț la Dolce Sport. Acesta a continuat și a cerut ca după o analiză mai atentă să fie luate măsuri și împotriva arbitrilor care greșesc în acest mod: „Ne pare rău că am întrerupt seria invincibilităţii. Am început mai slab, pe urmă am echilibrat, din păcate am luat acel gol. Noi am alergat după egalare, dar nu am reuşit. E greu să comentezi un asemenea arbitraj. A dus în careu un fault în afara careului. În plus, la 0-0, a dat eronat un fault în atac la o fază la care noi puteam marca. Trebuie luate măsuri pentru că greşelile persistă. Nu ne gândim la ceva necurat, dar dacă sunt incompetenţi să se ia măsuri. Nu avem ce să mai facem acum. Trebuie să mergem înainte pentru că ne aşteaptă alte meciuri dificile. Noi ne dorim să ajungem în play-off, unde cu siguranţă vor fi meciuri şi mai grele. Nu cred că putem vorbi noi de titlu. Ne dorim să ajungem cât mai sus”, a mai spus mijlocașul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here