Edi Iordănescu, încrezător în puterea Pandurilor de a continua pe aceeași linie – „Cu un management bun, Pandurii poate face performanţă!”

420

Sezonul se apropie de final în Liga 1 și un singur meci îi desparte pe cei de la Pandurii de sfârșitul unui campionat care a avut de toate: meciuri bune și rezultate pe măsură, meciuri terminate cu lacrimi în ochi, performanțe, dar și sacrificii.

Pandurii și Edi Iordănescu se pregătesc să termine primul sezon complet petrecut împreună cu o performanță notabilă. Un succes în ultima etapă, în fața noii campioane, urmând a le oferi fotbaliștilor echipei gorjene și antrenorilor acestora să își treacă în CV-uri prezența pe podiumul Ligii 1 în sezonul 2015-2016, ceea ce nu este la îndemna oricui, trebuie să o recunoaștem.
Liga 1 are în acest moment doar patru echipe care au câștigat titlul de-a lungul istoriei, Steaua, Dinamo, CFR Cluj și Petrolul, ultima dintre ele urmând însă a lua calea ligii secunde. Și în ceea ce privește podiumurile, lista este la fel de scurtă, practic doar ASA Târgu Mureș, prin performanța din sezonul precedent adăugându-se numelor mai sus menționate, CSU Craiova și Poli Timișoara fiind alte echipe decât cele care au fost laureate în trecut, ele doar visând la palmaresul echipelor pe care încearcă să le țină locul în inimile fanilor locali.
Ca să ajungă la acest nivel de performanță, Pandurii a fost nevoită să strângă din dinți și să treacă peste mai multe momente dificile în acest sezon, unul în care, pe nepusă masă, principalul susținător financiar s-a retras și echipa a rămas practic fără salarii: „Mi-a fost extrem de greu în aceste patru luni să-i motivezi pe băieţi. În sufletul şi mintea lor sunt aceste probleme şi mi-a fost greu să gestionez această perioadă. Când intri în play-off în loc să primeşti lauri, primeşti astfel de veşti de genul că nu vei mai primi bani”, a declarat Edi Iordănescu, cel care a avut, pe lângă meritele strict legate de meseria pe care o practică, cea ce antrenor, și rolul de a menține unitatea de grup în sânul lotului.
Tânărul tehnician crede că o situație mai bună a Pandurilor în acest sezon putea conduce la o performanță și mai mare: „Ne-au lipsit multe lucruri, stadionul, fanii, stabilitatea financiară. Dacă toate astea le aveam, eram într-o altă poziţie în clasament”, spune Edi Iordănescu și are mare dreptate. Fără a mai pune la socoteală partea financiară, să ne gândim ceea ce ar fi însemnat să te lupți la Târgu-Jiu cu Steaua și cu Dinamo și nu la Severin, acolo unde a fost, pentru trupa lui Iordănescu junior, mai rău decât în deplasare!
Cu toate aceste probleme, Pandurii a reușit un nou sezon de pus în ramă. Rămâne regretul că se putea mai mult, dar și speranța că lucrurile vor continua pe linia performanței. Edi Iordănescu pare să își fi început deja munca noului mandat, chiar dacă semnătura nu a fost pusă pe un nou contract. Tehnicianul vorbește despre transferuri, despre rețete de succes și, bineînțeles, despre performanță: „Noi nu transferăm pe bani. Încercăm să identificăm jucători cu potenţial, care pot fi o reţetă financiară pe viitor. Acceptăm ideea că trebuie să şi vindem, dar ca să putem să ne mişcăm trebuie ca măcar salariile să le avem sub control. Cu un management bun, Pandurii poate face performanţă”, a mai declarat Edi Iordănescu.
Edi Iordănescu nu duce lipsă de oferte după acest sezon bun făcut de echipa pe care a condus-o. Ofertele sunt și din campionatul intern, dar și externe, însă tehnicianul pare tentat să continue la Târgu-Jiu, aici având șansa unei noi provocări: participarea în Europa League. Și Edi Iordănescu a arătat că-i plac provocările și, mai ales, că le face față!
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here