Edi Iordănescu, despre modul său de a negocia: “Voi intra în discuții cu cine mă vrea ca primă soluție”

442

Deși s-a vorbit mult în ultima vreme de posibilitatea de a ajunge din vară la Steaua, Edi Iordănescu a ținut să infirme orice fel de discuții în acest sens menționând că Steaua este o posibilă dsstinație în viitorul crierei sale, dar în niciun caz acum.

Într-un final de play-off extrem de tensionat, în ciuda faptului că Astra pare să e fi desprins câștigătoare, pe lângă jocul din teren există și un intens foc încrucișat în declarații, multe dintre ele nefiind deloc nevinovate. Presa este adesea folosită pentru a lansa și susține situații încordate la unele echipe, iar Pandurii este în acest moment ținta unor astfel de articole. Ducând și ea o luptă pentru un loc cât mai sus în campionatul intern, Pandurii ba este acuzată că ar face jocul Stelei, ba pe cel al Astrei, iar când nu intră în discuție pe cine ar avantaj gorjenii în acest final de sezon, sau care dintre echipele de top își mai dorește jucători de la Pandurii, subiect de discuție este Edi Iordănescu. Dat ca înlocuitor al lui Reghecampf la Steaua, antrenorul Pandurilor spune că acest gen de articole îi afectează echipa, iar faptul că subiectul a fost lansat înaintea partidei cu Viitorul nu a fost deloc întâmplător, fiind o încercare de destabilizare a echipei sale: “Citeau şi jucătorii şi nu mi-au făcut viaţa foarte uşoară în pregătirea jocului. Astfel de scenarii nu fac bine. Cert este că nu a existat din punctul meu de vedere acest subiect în acest moment, nu am promovat eu şi nu am produs eu aceste speculaţii, cine le-a promovat şi le-a produs poate să spună mai multe, dar în ceea ce mă priveşte nu a existat acest lucru. Eu nu am discutat în ultima perioadă cu nimeni de la Steaua în sensul ăsta. Acolo e un antrenor care are contract şi care a performat în trecut. Un antrenor de valoare şi care a obţinut rezultate. Am spus că într-o zi vreau să mă întorc la Steaua, acolo unde am făcut primii paşi. Dar acea zi poate fi peste un an, 2, 3 sau 10”, a declarat antrenorul echipei târgujiene.

“Îmi voi negocia foarte bine condiţiile”
Viitorul imediat pentru Edi Iordănescu nu este încă decis, antrenorul Pandurilor nu a semnat încă prelungirea contractului, dar spune că și-ar dori să aibă continuitate în carieră, aceasta fiind și o cale mai bătătorită către succes, către performanță. Iordănescu junior știe însă ce vrea și este exigent în ceea ce privește condițiile pe care le va cere pentru semnarea unui contract: “Nu sunt antrenorul care va sta, acum sau în viitor, de-a lungul carierei pe care o am, la cozi, în aşteptare, pe liste. Pe mine cine mă vrea şi cine va crede în mine în viitor şi mă va aborda ca primă soluţie, voi intra într-o discuţie şi într-o negociere. În acelaşi timp, nu sunt genul de antrenor care să merg cu capul înainte în orice condiţii.
Ştiţi şi la Pandurii când am venit, deşi nu am venit pe cai mari pentru că eram debutant la Liga 1, am venit şi am avut condiţii şi aşteptări. Nu mă veţi vedea că voi fi folosit în vreun anumit fel. Unde voi fi, voi avea o poziţie solidă, îmi voi negocia foarte bine condiţiile şi mediul pe care îl voi construi va fi unul de performanţă şi de profesionişti”, a mai spus tânărul tehnician.
În viitorul apropiat, Edi Iordănescu și Pandurii vor fi din nou față în față la o masă a negocierilor, iar antrenorul spune că dacă îi vor fi îndeplinite cerințele, dorința sa este de a rămâne la Târgu Jiu pentru a continua munca și a participa la jocurile din cupele europene și se gândește chiar și la inaugurarea noului stadion. Ceea ține tehnicianul să precizeze este faptul că cerințele ce trebuie îndeplinite se leagă de ceea ce are nevoie echipa pentru a continua pe drumul performanței și mai puțin de ce are nevoie omul Edi Iordănescu. Având în vedere și că lucrurile deja au început să se îndrepte la Pandurii, o parte din bani fiind achitați, iar ultimele datorii sunt programate a fi și ele achitate cât mai curând, Edi Iordănescu a ținut să-i mulțumească încă o dată public primarului Florin Cârciumaru: “Vreau să-i mulţumesc domnului primar pentru poziţia pe care a luat-o, şi chiar dacă mi-a mai plăcut mie în trecut să-l tachinez şi chiar să-l mai enervez, a fost printre principalii oameni care au crezut în mine şi mi-au dat posibilitatea să antrenez acest club”.

“Vreau să scoatem cât mai multe de la ultimele două meciuri. Să lăsăm speculaţiile că Iordănescu are un trecut şi că favorizează pe X sau pe Y, că e mai aproape de X sau de Y. Sunt un antrenor profesionist şi un om principiar. În ceea ce priveşte relaţia cu clubul sau cu adversarii va fi ghidată după regula fairplay-ului şi a respectului”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here