Edi Iordănescu cere o judecată “morală”

381

Eliminat de pe teren la meciul cu cântec de la Iași, Edi Iordănescu speră că va putea să stea pe banca echipei sale la următorul meci, iar pentru asta are nevoie de o judecată a Comisiei de Disciplină care să arate o oarecare clemență.

Pandurii a pierdut pe mâna arbitrilor meciul disputat în Copou, dar este foarte posibil să fie nevoită să joace și unul, două sau chiar mai multe meciuri fără a-l avea pe bancă pe antrenorul Edi Iordănescu. Tehnicianul Pandurilor speră ca în luarea deciziei de către Comisia de Disciplină să se țină cont și de faptul că echipa a avut parte de un “tratament” special din partea brigăzii de arbitri la acea partidă: “Va fi o comisie și sper într-o decizie de moralitate, să nu fiu suspendat, pentru că, până la urmă, s-a dovedit că am fost dezavantajați într-o manieră destul de categorică, nu doar cu o decizie. A fost o viciere clară de rezultat. Cred, și sper în același timp, să nu fi fost rea intenție, însă am fost trimis direct în tribună, fără a fi fost avertizat înainte. Îmi doresc și sper la o decizie care să aibă la bază o reparație morală față de cum s-a arbitrat și să nu fiu suspendat”, a declarat Edi Iordănescu.

Abuz de putere?
Nu de puține ori, arbitrii țin să fie ei cei care ies în evidență, unele decizii luate fiind considerate drept exagerate. Mulți dintre antrenori au ieșiri necontrolate pe parcursul meciurilor, dar se pare că în România a devenit o obișnuință ca arbitrii să rezolve problemele pe care le întâmpină pe terenul de joc eliminând antrenorii. Această părere este împărtășită și de Edi Iordănescu, antrenorul echipei gorjene considerând că nu a întrecut foarte mult măsura, protestele sale fiind nu doar justificate, dar și decente: “Am înțeles că în raport s-a scris că am fost eliminat pentru proteste repetate.
La ce decizii s-au luat, era greu să te abții, să nu protestezi, dar eu am făcut-o cu decență. Nu am adus injurii, nu am făcut-o în mod deplasat. A venit la mine și am fost direct trimis în tribună. Nu am fost avertizat, nu nimic… Încă o decizie în care spun că s-a abuzat de puterea de a ne trimite în tribună. Una, două, hai în tribună!”, a mai declarat Edi Iordănescu încercând să se disculpe.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here