Edi Iordănescu a terminat pe bancă meciul cu Dinamo

442

Din cele cinci jocuri anterioare disputate contra celor de la Dinamo, antrenorul Pandurilor s-a ales nu doar cu puține puncte pentru echipa sa, ci și cu opt etape de suspendare în urma a patru eliminări. Din fericire, nu a fost cazul și la ultima confruntare dintre cele două echipe în acest sezon.

Dinamo este, pentru antrenorul Pandurilor, o piază rea. Acest sezon a fost sterp pentru gorjeni, care nu au reușit decât trei remize în partidele cu Dinamo, echipă care a mers mai departe în Cupa României, Cupa Ligii și care este aproape de a-i fura trupei lui Edi Iordănescu și ultima treaptă a podiumului. Mai mult decât atât, fiul selecționerului a fost vânat și executat aproape la fiecare întâlnire cu rivalul tradițional al echipei în spiritul căreia a crescut, Steaua fiind echipa de suflet a lui Edi Iordănescu. Tehnicianul Pandurilor a fost trimis cu mare ușurință în tribune și, chiar dacă nu este un tip care protestează atât de vehement precum o face Șumudică uneori sau cum o făceau Cârțu sau Grigoraș, este campion la eliminări, cu patru suspendări de câte două etape în acest sezon.

Și-a pus secunzii la treabă
Așa cum a spus înaintea meciului cu Dinamo, Edi Iordănescu a evitat pe cât posibil să se manifeste la acest meci, de teamă că iar va lipsi de pe banca Pandurilor. Antrenorul gorjenilor a ales ca în unele momente ale jocului să ia loc pe bancă și să-i scoată la înaintare pe secunzi, metodă care, până la urmă, a dat roade, Edi Iordănescu scăpând de această dată fără eliminare: “Îmi doresc să fiu mereu pe bancă. Încerc să fiu echilibrat şi limpede, să nu mi se interpreteze în niciun fel deciziile şi gesturile pe care le fac. Este tot ce am avut de spus, nimic în plus, pentru că nu mai e cazul…”, a căutat să explice antrenorul Pandurilor.

A avut ce reproșa
Chiar dacă Pandurii a beneficiat mai bine de 20 de minute de un om în plus, după eliminarea lui Kortzorg, antrenorul Edi Iordănescu a avut ce reproșa arbitrilor. Deși era perfect plasat, Alexandru Tudor nu a acordat un penalti pentru gorjeni la o intrare care nu a avut nicio legătură cu mingea lui Rotariu asupra lui Răduț. Dinamovistul l-a împins cu șoldul pe Răduț, acesta a căzut în colțul careului de 16 metri, dar Tudor a lăsat jocul să continue, ceea ce l-a făcut pe Edi Iordănescu să sară în sus pe marginea terenului: “Domnul Tudor e un arbitru valoros, dar la faza cu Răduţ a fost penalty clar. E frustrant când se întâmplă aşa ceva”, a comentat antrenorul Pandurilor faza din care Pandurii ar fi putut să treacă în avantaj dacă Tudor ar fi indicat punctul cu var, ceea ce ar fi fost o decizie cât se poate de corectă.

“Îmbolnăvit” de Mircea Rednic
Duelurile directe dintre cei doi tehnicieni l-au făcut pe Edi Iordănescu să declare, la finele episodului cu numărul șase din acest sezon, că dinamovistul l-a “îmbolnăvit” cu norocul de care Rednic s-a bucurat: “I-am şi reproşat lui Mircea Rednic că anul ăsta m-a îmbolnăvit. Nu contest valoarea lui Dinamo, dar cred că anul ăsta a fost şi multă neşansă. În sezonul regulat, în tur, aici, am primit gol în minutul 94. La Bucureşti, la fel, în minutul 92”, a declarat Iordănescu junior. Totuși, faptul că nu a câștigat în acest sezon niciuna din confruntările cu Dinamo nu-l face pe fiul “Generalului” să dezvolte un complex: “Anul trecut am bătut Dinamo de trei ori. Nu contest nivelul valoric al lui Dinamo, nu contest munca lui Mircea Rednic, dar cred că a fost vorba şi despre foarte multă neşansă”, a mai spus Edi Iordănescu.

Promite corectitudine până la final
Deși au fost aruncate în luptă și multe speculații, Edi Iordănescu spune că Pandurii va lupta până la final pentru a obține un loc în preliminariile Ligii Campionilor și nu vor face jocurile pentru nimeni: “E păcat că nu am câştigat, pentru că puteam să ne asigurăm locul trei şi să ne jucăm şansa pentru locul doi. Eu asigur pe toată lumea că Pandurii a jucat toate meciurile la turaţie maximă, aşa o vom face şi la meciurile care urmează. Ne îndepărtăm de locul 2, dar mai sunt două jocuri şi ţinem capul sus. A fost un sezon extraordinar. În ultimele două jocuri încercăm să dăm totul, la Bucureşti şi cu Astra. Ne vom apăra şansele corect. Jucăm pentru noi”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here