Economii de 5 miliarde anual! – 30 de directori ai CE Turceni, cu salariile ciuntite şi fără maşini la scară

469

ce turceni masiniNoua organigramă a Complexului Energetic Turceni, aprobată vineri de ministrul Economiei, Ion Ariton, va crea economii semnificative în visteria unităţii energetice.

Reducerea salariilor la cei 30 de directori şi şefi retrogradaţi din funcţii ca urmare a noii organigrame a produs astfel, din start, o economie de cel puţin 5 miliarde de lei vechi anual la CE Turceni. Pe lângă salariile înjumătăţite, foştii directori vor rămâne şi fără maşinile de serviciu, managerul unităţii energetice, Octavian Graure, anunţând că de astăzi, autoturismele foştilor directori vor rămâne aliniate în parcarea CE Turceni.

Organigrama intrată în vigoare de astăzi produce economii de bani, în special, unităţii energetice, cei care au fost directori primind o funcţie cu o treaptă mai mică. Singura schimbare semnificativă este în cazul lui Ionel Manţog, care din director economic al CE Turceni devine consilier al directorului general. Rămân însă pe funcţii marii directori din CE Turceni, adică Corneliu Gârjoabă, Daniel Pităroiu, Gheorghe Copaci, Marian Motocu şi Ion Paraschivu. “S-a aprobat organigrama cu data de luni. Sunt opt directori care vor fi restructuraţi, directorul economic, directorul care era peste unităţile de management implementare proiect(UMIPU-uri), cei trei directori de la UMIP-uri, directorii din carieră, contabilii şefi, şefi de Servicii, Şefi de Birouri, în total sunt 30. Practic 30 de posturi am diminuat. Ei nu mai sunt directori de luni, cu data de 7 martie”, a declarat ieri Octavian Graure.

Pricopiu, Danciu, Popescu şi Nicu, restructuraţi

Astfel, după spusele lui Graure, de astăzi sunt restructuraţi din funcţii, Cornel Pricopiu, directorul pus în urmă cu o jumătatea de an peste Unităţile de management implementare proiect, şi cei trei subalterni ai săi. Adică directorul peste Unitatea de management implementare proiect desulfurare, Lavinoiu Danciu, cel peste Unitatea de management implementare proiect Bl 3,6, Adriana Luminiţa Popescu şi cel peste Unitatea de management implementare proiect slam dens, Andrei Nicu.

“Deocamdată nu am nici un consilier”

În ce îl priveşte pe Manţog, Graure a susţinut duminică faptul că “deocamdată nu am nici un consilier”, managerul neştiind dacă Ionel Manţog va accepta noua funcţie sau va demisiona aşa cum anunţase în media, în urmă cu câteva zile. Dacă va accepta funcţia de consilier personal, Ionel Manţog ar fi singurul consilier al lui Graure.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here