Economie la gaze – Opt şcoli urmează să fie dotate cu centrale termice

395
farta facuta de mine 2Direcţia Publică de Patrimoniu Târgu-Jiu promite că va pune accent în anul 2010 pe principalele investiţii ce trebuie efectuate în cele 56 de unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Târgu-Jiu.

Astfel, printre priorităţi se află reabilitarea cantinelor şi a căminelor. De asemenea, în cadrul întâlnirilor avute cu directorii de unităţi şcolare, aceştia din urmă au solicitat ca autorităţile locale să includă în planul de investiţii pentru învăţământul municipal şi montarea de centrale termice în cele opt şcoli în care încă elevii se încălzesc cu ajutorul sobelor. „Este neapărată nevoie să ne ocupăm şi de această problemă deoarece în primul rând vom face şi economie la gaze, în prezent, consumul acestora fiind mare. De asemenea, va fi mult mai bine şi pentru elevi şi pentru cadrele didactice din punctul de vedere al încălzirii în sălile de curs”, ne-a declarat Constantin Fârţă, şeful Direcţiei de Patrimoniu, direcţie care din august 2009 a preluat în atribuţii şi activitatea cabinetelor medicale din şcolile din Târgu-Jiu.

Primordiale, investiţiile în medicamente
La nivelul celor 56 de unităţi şcolare, nu există la ora actuală decât 8 cabinete medicale, din care unul este stomatologic, iar în celelalte şapte se acordă asistenţă medicală. „Încă de când am preluat activitatea acestora, am investit 120 de milioane de lei vechi în asigurarea medicamentaţiei necesare. Sunt convins că mai este nevoie ca în 2010 să mai dotăm cabinetele cu medicamente şi să facem şi câteva investiţii, în valoare de 500 de milioane ROL”, a mai adăugat Fârţă.
Personalul care asigură asistenţa medicală în cele 8 cabinete este format din 10 medici, 29 de asistenţi şi trei mediatori sanitari. „Chiar în această perioadă organizăm cu ei mai multe şedinţe de lucru pentru a stabili care sunt priorităţile în 2010, dar şi pentru a vedea ce măsuri mai trebuie luate până va trece sezonul de viroze, dar şi valul de gripă nouă”.
De ieri, Direcţia de Patrimoniu Târgu-Jiu a demarat şi o campanie care urmăreşte unităţile de învăţământ de pe raza municipiului care nu posedă sau nu şi-au înnoit autorizaţia sanitară. „Avem 24 de unităţi autorizate, iar alte 27 au deja documentaţia depusă pentru eliberarea autorizaţiilor”, a mai spus şeful Direcţiei.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here