Economia judeţului, în scădere

472

Potrivit ultimelor date furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică, la nivelul judeţului nostru, în luna septembrie a acestui an, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.880 de lei, iar cel net de 1.382 de lei.

Comparativ cu luna anterioară, câştigul salarial mediu net a scăzut cu 10,3%. Pe sectoare ale economiei, nivelul salariului mediu net a fost de 1.791 de lei în industrie şi construcţii (în scădere cu 13% faţă de august), 1.044 de lei în agricultură, silvicultură, piscicultură, servicii anexe, şi de 1.027 de lei în servicii (o scădere de 3,8%).

Totodată, în luna septembrie, Gorjul s-a putut mândri cu înmatricularea unei societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, cu o valoare a acestuia de 0,2 mii lei. Astfel, pe ţară, judeţul Gorj ocupă locul 17 în funcţie de numărul societăţilor înmatriculate cu participare străină la capitalul social şi locul 37 în funcţie de capitalul social exprimat în valută.

Şi efectivul salariaţilor a fost în scădere faţă de luna anterioară. La sfârşitul lui septembrie, în Gorj erau 73.810 salariaţi, în scădere cu 480 de persoane faţă de sfârşitul lunii anterioare. Scăderi au fost înregistrate la nivelul judeţului Gorj şi la eliberarea autorizaţiilor de construire pentru clădirile rezidenţiale, numărul celor eliberate fiind de 73 în luna septembrie, în scădere cu 8,8% faţă de august şi cu 1,4% faţă de septembrie 2009.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here