Echipaje ale Jandarmeriei Gorj, astăzi la Rovinari

413

Vineri, 31 august a.c., între orele 16.00-21.00, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării marșului de protest organizat de către Asociația pentru Rovinari în această localitate. 

Adunarea publică a fost avizată favorabil de către comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice constituită la nivelul Consiliului Local al Primăriei orașului Rovinari, urmând a se desfășura pe traseul platou Casă de Cultură – strada Termocentralei – strada Tineretului – strada Muncii – strada Contructorilor – strada 22 Decembrie – Aleea Școlii – strada Sporturilor. Având în vedere traseul marșului și numărul de participanți estimat de către organizator, se va restricționa temporar traficul rutier în intersecțiile în care se deplasează coloana de manifestanți. Prin dispoziţia Primarului orașului Rovinari, în ziua de 31 august, între orele 16.00-21.00, este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice de către agenții economici dipuși în zona locului de desfășurare a adunării publice și în imediata apropiere a acesteia. Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 Republicată, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, efective de jandarmi și poliţişti vor acţiona în dispozitive de ordine publică, atât pe traseele de afluire şi defluire a participanţilor cât şi pe traseul de desfășurare al marșului de protest, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor care ar putea să afecteze normele de convieţuire socială. Totodată, organizatorul a stabilit un dispozitiv propriu format din 40 de persoane, care va sprijini măsurile de ordine și siguranță și care vor purta ca semn distinctiv o banderolă albă pe braţul stâng.

Jandarmeria Gorj informează participanţii la această adunare publică despre obligaţiile de a respecta recomandările organizatorului, ale jandarmilor și polițiștilor, intervalul orar aprobat pentru desfășurarea adunării publice şi de a părăsi imediat locul unde aceasta se desfăşoară, atunci când au fost somaţi de către organizator sau de forţele de ordine. Încălcarea prevederilor Legii nr.60/1991 Republicată, poate să atragă, după caz, răspunderea disciplinară, contravenţională, civilă sau penală a organizatorilor, a persoanelor fizice responsabile pentru conducerea adunării publice, precum și a persoanelor participante la activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here