Echipaj de jandarmi atacat cu pietre, la Licurici

485

jandarmi atacatiPe raza comunei Licurici, jandarmii din cadrul Detaşamentului 4 Bărbăteşti au depistat o căruţă voluminoasă cu coceni în care erau ascunşi 900 de litri de produs petrolier.

O patrulă de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 4 Bărbăteşti, în timp ce efectuau acţiuni specifice în zona de siguranţă a conductelor petroliere, a depistat pe raza comunei Licurici din judeţul Gorj, o căruţă voluminoasă care era acoperită cu coceni şi în care se afla produs petrolier. După controlul efectuat de jandarmi a atelajului situat în apropierea unei locuinţe s-au găsit 30 de recipienţi din plastic, fiecare având câte 30 de litri de produs petrolier.

În timp ce jandarmii verificau căruţa, aceştia au fost atacaţi, de persoane necunoscute, cu pietre şi sticle incendiare pentru a fi îndepărtaţi şi au recurs şi la incendierea produsului petrolier cu scopul de a distruge probele.

Fiind cunoscută ca o zonă unde domiciliază persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale şi pentru prevenirea izbucnirii unui conflict, şeful echipajului a solicitat prin Centrul Operaţional sprijinul echipei de intervenţie din cadrul Detaşamentului Mobil.

La locul cu pricina a sosit un echipaj coordonat de un ofiţer din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, care a luat măsuri de protecţie şi izolare a zonei în care se afla dispusă căruţa şi au efectuat verificări în vederea depistării persoanelor în cauză, constatând că acestea fugiseră de la domiciliu.

Au fost întocmite de către jandarmi procese-verbale de depistare, inventariere şi predare a cantităţii de 900 litri produs petrolier părţii vătămate, respectiv un parc petrolier situat în localitate.

La faţa locului echipa operativă din cadrul Poliţiei Târgu Cărbuneşti a efectuat cercetarea la faţa locului, fiind ridicate probe şi contra probe din cei 30 recipienţi din plastic ce conţineau produs petrolier.

În continuare urmează să se efectueze cercetări de către organele de poliţie, în vederea probării activităţii infracţionale a persoanelor implicate în cauză.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here