Echipa de handbal a Energiei începe seria meciurilor amicale – Intră în pâine!

436

Trupa lui Andrieș începe rodajul noului motor, Energia începând seria meciurilor amicale din această vară cu un turneu la Târgu Jiu.

Începând de astăzi, Energia va organiza un turneu de handbal la Târgu Jiu, turneu la care vor mai participa CSM București, HC Vaslui și Poli Timișoara. Turneul este cu atât mai important pentru Andrieș cu cât acesta va reprezenta prima ocazie de a-i vedea la joc pe noii veniți: „E primul contact al jucătorilor străini cu handbalul nostru. Este un turneu util, ei aveau nevoie să vadă care este nivelul handbalistic la noi în campionat”, a declarat antrenorul echipei târgujiene.
Energia a transferat în această vară nu mai puțin de șase jucători străini, extremele Kekezovic și Sifre, pivotul Stankevicius, centrul Mota și interii Rodriguez și Halasz. În ultima vreme, Energia a reprimit la echipă, la insistențele finanțatorilor, trei dintre jucătorii care au fost în lot și în sezonul trecut, dar care fuseseră trecuți pe linie moartă la finele campionatului de Maioreanu și Andrieș, primul fiind recent destituit din funcția de președinte al secției de handbal, poate și din cauza acestor restructurări planificate.

Testează formule de joc
Având un lot cu multe date încă necunoscute, Andrieș vrea să folosească acest turneu pentru a se lămuri cum poate să-și utilizeze cât mai eficient lotul: „O să încerc mai multe formule de joc, vreau să văd care sunt cele mai bune soluţii pe care le avem”, spune tehnicianul Energiei. Acesta mărturisește că echipa nu este încă la un nivel extraordinar din punctul de vedere al relațiilor de joc, lucru explicabil nu doar prin numărul mare de nou veniți, ci și prin faptul că s-a lucrat destul de puțin în sală până acum: „Sunt primele jocuri, avem doar şase antrenamente făcute în Sala Sporturilor, nu suntem 100% pregătiţi. De lucru mai e mult, dar scopul acestor meciuri e să vedem şi unde ne aflăm în comparaţie cu cele 3 echipe cu care vom juca la acest turneu. Venim după o perioadă de acumulare. Am făcut o pregătire fizică, iar de săptămâna trecută am intrat în sală. Dar, cu ocazia acestui turneu ne vom face o primă imagine vizavi de jucători, dar şi pentru ca aceştia să vadă ce se joacă în România. Vom aborda serios aceste meciuri, atitudinea jucătorilor veniţi e bună, pozitivă, aduce un plus echipei. Băieţii cei vechi au observat suflul cel nou venit la echipă, iar acum au o altă atitudine. Sperăm să meargă bine”, a declarat Andrieș despre modul în care Energia va aborda acest turneu.

Campionat reanimat de „stranieri”
Antenorul Energiei crede că actuala ediție de campionat va fi una mult mai echilibrată și disputată decât cele din ultimii ani, iar un aport important la acest plus de atractivitate va fi adus de jucătorii străini aduși în această vară de mai multe echipe care-și propun măcar o prezență în Cupele Europene. „Campionatul se anunţă foarte puternic în comparaţie cu ultimii 2-3 ani. Se anunţă un sezon încins, cu multe meciuri pe muchie de cuţit. Multe echipe s-au întărit în această pauză, iar asta este benefic pentru handbalul românesc. Din punctul meu de vedere e de bun augur această strategie cu jucători străini aduşi în campionatul nostru. Chiar dacă au venit străini, avem de câştigat pentru că altfel se vor comporta şi jucătorii români observând concurenţa. Şi în alte ţări cu handbal dezvoltat s-a procedat la fel, infuzia de jucători străini a crescut şi valoarea campionatelor interne. Deşi se aude că sunt probleme la Constanţa, eu o văd în continuare favorită la titlu. Mai sunt acolo Bacău, Dinamo, Odorhei, Turda, Baia Mare. Toată lumea a făcut transferuri bune”, a declarat Andrieș analizând lupta care se va da în acest sezon în Liga Națională pentru titlu sau pentru locurile de cupe europene.
Nu doar la Târgu Jiu se vor disputa meciuri în acest weekend, mai multe echipe din competiția internă dând acum startul partidelor de verificare, Andrieș declarând că va încerca să ia și pulsul echipelor cu care se va lupta în campionat pentru obiective similare: „Din acest week-end încep jocurile de pregătire, vor începe să circule informaţii cu privire la jocul echipelor aşa că vom vedea cum stau şi ceilalţi. Vedem şi noi unde ne aflam după aceste jocuri”, a mai spus antrenorul Energiei Târgu Jiu.

Programul turneului de la Târgu Jiu
Joi, 31 iulie
18:00 / Energia Târgu Jiu – CSM București
20:00 / HC Vaslui – Poli Timișoara
Vineri, 1 august
17:00 / Poli Timișoara – CSM București
19:00 / Energia Târgu Jiu – HC Vaslui
Sâmbătă, 2 august
10:30 / CSM București – HC Vaslui
12:30 / Energia Târgu Jiu – Poli Timișoara
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here