Ecaterina Teodoroiu, omagiată de elevi

1486

Elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu au comemorat, zilele trecute împlinirea unui secol de la moartea Ecaterinei Teodoroiu.

Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” s-a alăturat, în acest an, manifestărilor culturale organizate de autoritățile locale și județene, la Târgu-Jiu, cu ocazia comemorării celor 100 de ani de la moartea Ecaterinei Teodoroiu.
Eroina poporului român, Ecaterina Teodoroiu, a rămas un simbol al luptelor Primului Război Mondial prin patriotismul de care a dat dovadă și a faptelor de vitejie, pentru a apăra pământul românesc.
Elevi ai Școlii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu” împreună cu conducerea şcolii şi cadrele didactice, Diana Ciurea, Rodica Feţanu, Lavinia Mihăilescu, Mihaela Şcheau şi Luminiţa Feraru, au luat parte la manifestările culturale dedicate împlinirii unui secol de la moartea Eroinei de la Jiu, după care au mers la statuia acesteia, aflată în vecinătatea școlii gimnaziale ce-i poartă numele, au aprins lumânări în memoria eroinei poporului român și au păstrat un moment de reculegere.
Activitatea de comemorare a Ecaterinei Teodoroiu, desfăşurată la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu”, este cuprinsă în cadrul “Atelierelor de vară “Şotron 2017”. Noi, gorjenii, avem datoria de a omagia un erou, o femeie, ce a luptat alături de ceilalți soldați în Primul Război Mondial, dovada vie că memoria sa va dăinui pe mai departe pe meleagurile Gorjului.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here