După victoria europeană, Energia vrea puncte și pentru campionat – Constantinides: „Singura opțiune este să câștigăm!”

475

Competiția internă este principalul obiectiv pentru Energia, echipă care, la nivel declarativ, s-a înscris în lupta pentru titlu, dar care are un debut slab, cu trei înfrângeri și o singură victorie.

Energia se deplasează în acest week-end la Sibiu, acolo unde va întâlni pe CSU Atlassib Sibiu, o echipă care se află și ea în „foame” de rezultate. Antrenorul Antonis Constantinides se așteaptă la un meci dificil contra sibienilor, acolo unde mereu le-a fost greu jucătorilor Energiei: „Ştim că la Sibiu niciodată nu am avut meciuri uşoare. Este o echipă, o sală unde toate adversarele au o misiune dificilă. Trebuie să subliniem faptul că misiunea va fi mai grea pentru că şi Sibiul la fel ca şi noi nu au început bine campionatul. Din moment ce nu avem decât o singură victorie în primele 4 etape, singura opţiune este să câştigăm acest meci. Trebuie să jucăm bine, să avem o prestaţie bună şi în atac şi în apărare pentru a ne impune”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Le cere implicare totală 40 de minute
Antrenorul Energiei spune că una dintre cauzele ce au condus la aceste rezultate nefaste din campionat se găsește în faptul că jucătorii săi nu au jucat la capacitate maximă tot jocul: „La meciurile din deplasare la Craiova şi Dinamo am avut o prestaţie bună doar 30-35 minute, iar asta ne-a costat. Trebuie să fim concentraţi şi să jucăm bine 40 de minute şi în atac şi în apărare, nu trebuie să mai pierdem mingi, altfel rezultatul va fi la fel ca şi în meciurile cu Craiova şi Dinamo”, a explicat Constantinides. Acesta mai spune că meciurile de la Sibiu și de la Larnaca vor avea o însemnătate aparte, ele trebuind să arate că Energia nu este o echipă „de casă”: „Până acum am jucat mai multe meciuri jucate în deplasare decât acasă. Cele două jocuri care urmează, cel de la Sibiu, dar şi cel din Cipru este o bună oportunitate pentru a vedea dacă avem abilitatea de a câştiga în deplasare. este un fel de test”, a mai declarat antrenorul cipriot.

Puternici în ofensivă
În ciuda faptului că nici Sibiul nu se află în grafic în ceea ce privește acest început de campionat, adversara de duminică a Energiei a arătat o forță ofensivă deosebită, ceea ce îl pune în gardă pe Constantinides: „Sibiu are un stil ofensiv, sunt periculoşi în faza ofensivă. Dacă nu reuşim să-i oprim, vom avea mari probleme. Un exemplu bun este ultimul sfert al meciului Sibiu cu Tg- Mureş, când cei de la Sibiu au marcat 40 de puncte. Şi la NBA este greu ca o echipă să marcheze atâtea puncte într-un sfert. De asta spun că sunt o echipă periculoasă”. Totuși, antrenorul Energiei mizează lotul mai bun de care dispune și crede că victoria va fi de partea sa: „Suntem echipa mai bună cu jucători mai experimentaţi, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren. Pe plan psihologic după victoria cu Prishtina stăm foarte bine şi nu doar datorită rezultatului, dar şi randamentului echipei. La Sibiu va reveni Jamar Diggs, aşa că vom avea încă o „armă” pentru a obţine victoria”, a concluzionat antrenorul Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here