După ultima acțiune de ecologizare – Dealul Bujorăscu este plin de gunoaie!

487

La o lună de zile după ultima acțiune de ecologizare a autorităților locale din Motru, făcute pe Dealul Bujorăscu, porțiunea de drum curățată a fost iar acoperită de gunoaie. La jumătatea acestei săptămâni, cu ajutorul beneficiarilor de ajutor social din localitate s-a reluat acțiunea, reecologizându-se porțiunea de drum, de unde s-au colectat 24 de saci de gunoaie. Cu sprijinul Direcției Publice Motru acești saci au fost duși la Stația de Transfer și Sortare Motru.

Ultima acțiune de ecologizare pe Dealul Bujorăscu a avut loc pe data de 19 decembrie 2017. “Miercuri, am dispus repetarea acestei acțiuni cu sprijinul beneficiarilor de ajutor social și uimirea a fost mare când am văzut că au fost colectați 24 de saci plini cu resturi menajere( pet -uri, doze, pahare cafea, pungi etc.). Fac apel către toți cei care tranzitează această zonă, să evite astfel de gesturi pentru a avea o zonă curată, frumoasă și nepoluată”, a declarat viceprimarul municipiului, Cosmin Morega. Localnicii susțin demersul autorităților municipale și le felicită pentru implicare. “Felicitări, dar nu este corect să faci dumneata. Cel mai bine ar fi să fie supravegheată zona și să fie sancționați cei care o încalcă, conform legii în vigoare”, a comentat un cetățean. “Aruncarea gunoaielor aiurea ține de educația (ne)primită sau neadministrată corect și de cine trebuie. Administrarea școlilor, chiar și din localitate, nu la nivel național, implică aproape exclusiv consiliile locale. Gândiți un program aplicat de responsabilizare și educare a elevilor, iar peste 15 ani va trebui făcută curățenie de două ori mai rar. Și eu când am ajuns la oraș aruncăm resturi de la orice pe jos și nu la coș, deoarece nu înțelegeam care e rațiunea lui de a exista. Acum cobor din mașină la semafor că să returnez chiștoace și ambalaje căzute din mașini. Educația se face în multe feluri, dar puține au eficiență”, a spus un altul. “Camere de supraveghere și amenzi mari pentru nesimțiți! Nici occidentul nu a fost de la început educat. E în firea omului să aibă unele apucături, pe care, dacă nu le poate corija educația, o poate face frica de sancțiune”, a comentat și un alt motrean.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Se vad doua cosuri de gunoi pline ochi,intrebarea mea domnule vice: cand au fost golite ultima oara? La poza a inceput sa va placa,mai un incendiu stins de dv.si cativa pretini,o vizita la centrala,un pom dat gratis si cumparat din propriul buzunar…Morega,la Capatos au nevoie de asistenti…te bagi?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here