După Tartu, vine Asesoft

413

Echipa de baschet a Energiei a adus deja în această săptămână o mare bucurie suporterilor şi se pregăteşte pentru a le oferi un nou motiv de a sărbători, antrenorul Constantinides spunând că echipa sa poate bate campioana.

După ce s-a impus cu 74-56 în faţa vicecampioanei Estoniei, Energia va da piept acum cu campioana României, Asesoft Ploieşti, o echipă în faţa căreia gorjenii au pierdut primul meci al acestui sezon, SuperCupa României, un trofeu pe care ploieştenii şi l-au adjudecat destul de uşor, într-un meci disputat la Bucureşti.
Antrenorul Energiei ştie că partida cu Asesoft este una mult mai dificilă decât cea pe care echipa sa a susţinut-o marţi în EuroChallenge, dar este încrezător în forţa Energiei în special în ceea ce priveşte jocul defensiv, armă care i-a adus deja două victorii extrem de importante în debutul acestui sezon, în meciul de la Piteşti şi cel câştigat acasă în dauna estonienilor de la Tartu Rock: „Este un meci mai dificil decât cel din EuroChallenge. Asesoft este o echipă foarte bună, au un moral foarte bun pentru că au rezultate bune în Euro Cup. O echipă din România care vrea să bată Asesoftul trebuie să facă multe lucruri bune în teren şi să aibă şi o zi bună atunci când joacă. Cred că una dintre echipele din România care poate să bată Asesoftul în acest campionat este echipa noastră şi asta pentru că jucăm foarte bine în defensivă. Când joci foarte bine în defensivă poţi câştiga. Sper că vom câştiga, vom încerca să câştigăm”, a declarat Constantinides. Acesta consideră că Energia nu are niciun fel de presiune la acest joc, ceea ce este un mare avantaj pe care îl are şi pe care speră să-l folosească: „Nu avem nimic de pierdut. Dacă vom câştiga acest meci vom fi pe locul 2, iar dacă vom pierde, acest meci poate fi pe lista celor prevăzute ca posibile de pierdut”, a declarat tehnicianul cipriot.
Constantinides consideră că Energia trebuie să profite de acest meci pentru a arăta că echipa a progresat destul de mult de la primul meci al sezonului şi că trupa gorjeană este capabilă acum să învingă orice adversar: „Provocarea este destul de mare pentru noi. Faţă de meciul din SuperCupă noi vrem să arătăm că putem să facem mult mai multe lucruri bune pe teren într-un meci contra Asesoftului. Avem un moral foarte bun şi vom încerca să câştigăm meciul, jucăm pe teren propriu şi aici suntem obligaţi să încercăm să câştigăm fiecare meci”, a mai declarat Constantinides.
Confruntarea dintre Energia şi Asesoft este programată a avea loc sâmbătă, la Târgu Jiu, în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 19:45, confruntarea dintre deţinătoarea Cupei României şi campioana sezonului trecut putând fi urmărită în direct şi pe micul ecran, pe Digi Sport 3.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here