După scandalul diplomelor false – La Târgu Jiu „Spiru Haret” a rămas fără studenţi

2338

curtisoara 045Imaginea Universităţii „Spiru Haret” a avut de suferit la Târgu Jiu unde, pe listele de înscrieri în anul I, se numără doar 90 de studenţi faţă de 6-700 câţi erau în anii trecuţi.

Dorin Taşcău, directorul Centrului de Învăţământ la Distanţă Târgu Jiu, speră ca măcar în sesiunea de înscrieri din toamnă să se mai regleze ceva. Scandalul diplomelor a luat sfârşit după ce Guvernul a hotărât ca Universitatea „Spiru Haret” să rămână între instituţiile de învăţământ superior recunoscute. Totuşi, răul a fost făcut, credibilitatea universităţii scăzând destul de mult în faţa viitorilor studenţi. „Momentan nu mai avem ce să facem. Sesiunea de înscrieri este ratată. Să vedem cum va fi acum, în toamnă”, a declarat Dorin Taşcău, directorul Centrului de Învăţământ la Distanţă (CID) Târgu Jiu. Până acum, în anul I la Târgu Jiu s-au înscris aproape 90 de studenţi, faţă de 6-700 cât era media până acum. „Nu avem decât să ne continuăm activitatea. Este important că s-a recunoscut faptul că avem acreditare. Noi, la nivel local, nu putem face nimic, dar la nivel naţional deja s-a acţionat în instanţă”, a mai spus Taşcău.

Studenţii înscrişi nu s-au retras
La Târgu Jiu nu au existat cazuri în care studenţii, după scandalul diplomelor, să se retragă sau să ceară transferul la altă facultate. „Nu am avut cazuri de acest gen. Le-am spus să aibă răbdare şi oamenii au înţeles”, a completat directorul CID Târgu Jiu. În cazul în care formele de învăţământ vor arăta altfel ca până acum, Taşcău a spus că şi centrul pe care îl conduce „se va alinia”, iar generaţiile care deja au început facultatea după vechiul sistem vor trebui să termine la fel. „Nu se poate altfel. După ce se vor afla şi noile hotărâri vom şti ce trebuie să facem, oricum, chiar dacă se vor schimba formele de învăţământ, cei din anii II şi III vor continua la fel”.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here