După o condamnare de 6 luni cu suspendare – Vicele de Drăguțești s-a dovedit și colaborator al Securității

767

Marcel Oproiu, numit luna trecută viceprimar al comunei Drăguțești, cu sprijinul PSD-ALDE, are serioase probleme cu legea, nu doar cu ținerea de minte. O dovedește o sentință recentă a Curții de Apel București, care stabilește că Oproiu, care și-a schimbat numele de Pachiu, a fost colaborator al Securității, în ex-regimul comunist, lucru pe care acesta a declarat că îl uitase. Localnicii comunei Drăguțești nu uită însă că în 2013, Oproiu a mai avut o problemă cu legea, pentru care s-a ales cu o condamnare de 6 luni de închisoare cu suspendare, asta pentru că s-a răsturnat cu mașina într-un șanț al localității, iar băut fiind a părăsit locul accidentului.

 

Primarul comunei Drăguțești, Ion Popescu, face echipă de scurt timp, la cârma primăriei cu un fost colaborator al Securității. O spune o sentință dată, pe 11 septembrie, de Curtea de Apel București, în care se decide că viceprimarul de Drăguțești a colaborat cu fosta Securitate, lucru pe care nu l-a recunoscut în acte publice. Instanța admite astfel cererea Consiliului pentru Studierea Arhivelor Securității(CNSAS) și “constată calitatea pârâtului de colaborator al Securităţii”. Soluția dată de instanța de fond din Capitală poate fi însă atacată cu recurs în 15 zile de la comunicarea ce se depune la Curtea de Apel Bucureşti.

Plângere penală pentru vice
Sentința în cauză a făcut însă, ieri, valuri la nivelul organizației PSD Drăguțești, Vasile Moșoiu, fostul președinte(acum simplu membru al filialei) anunțând că îi va face plângere penală lui Oproiu, pe care îl acuză de fals în înscrisuri, pentru motivul că acesta a semnat la candidatură că nu este fost colaborator al Securității. “Eu am avertizat conducerea PSD Gorj că Oproiu, persoana susținută forțat de consilierii organizației pentru funcția de primar va fi câștigat în instanță de CNSAS. Mai nimeni nu m-a băgat în seamă, știind că procesul lui Oproiu fusese înregistrat în ianuarie la Curtea de Apel București, iar judecarea dosarului a început după alegerile parțiale. Eu însă, personal, îi voi face plângere penală lui Oproiu pentru fals în înscrisuri și uz de fals, deoarece a semnat că nu este colaborator al Securității, iar instanța și CNSAS a decis altceva. Să nu uităm că vicele are și o condamnare la activ cu patru ani în urmă, când a făcut un accident de mașină, beat fiind, și a fugit de la locul faptei. Este un recidivist care a ajuns să conducă Primăria Drăguțești”, a spus Vasile Moșoiu, avertizând conducerea PSD Gorj că au oferit un vot de încredere unei persoane certate cu legea. Este de notorietate că Moșoiu a cerut ca viceprimar de Drăguțești să fie susținut consilierul Butan, lucru neacceptat de PSD, deoarece primarul ALDE de Drăguțești a refuzat să facă echipă cu acesta, dorindu-l pe Oproiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here