După 41 de ani de activitate, Fosta șefă a Secției Neonatologie din cadrul SJU Târgu-Jiu s-a pensionat

2352

Dr. Camelia Roman Bărbuţi, fosta şefă a Secţiei Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, s-a pensionat recent, după 41 de ani de activitate. “Mămica bebelușilor gorjeni” a efectuat ultima gardă pe 30 decembrie 2018, când a și postat pe o rețea de socializare un mesaj înduioșător.

După o carieră de peste patru decenii în slujba nou-născuților, fosta şefă a Secţiei Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu a efectuat ultima gardă chiar înainte de anul nou. “Când îți ții pacienții aproape …ultima gardă dintr-o carieră de 41 de ani, cu sute de gărzi, în aceeași secție, în SJU Târgu-Jiu!”, a scris medicul Camelia Roman Bărbuți pe contul său de facebook, în dreptul textului postând și o fotografie în care ține în brațe un bebeluș. Postarea a avut sute de aprecieri și comentarii, dovada faptului că activitatea sa a fost apreciată de multă lume.
De-a lungul carierei sale, dr. Camelia Romnan Bărbuți a adus bucurie în sânul a mii de familii şi a reuşit să salveze numeroși bebeluşi aflați în situaţii foarte delicate.
În anul 1975 a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti, iar doi ani mai târziu s-a angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu în anul 1977 şi a ştiut încă din copilărie ce meserie avea să urmeze: medic pediatru. Între timp efectuase stagiatura, perioadă în care a locuit mai mult în comuna Negomir, acolo unde, de altfel, şi-a cunoscut şi soțul, pe Ioan Roman Bărbuţi, fost viceprimar al municipiului Târgu Jiu.
Mii de nașteri a asistat, anual, medicul Camelia Roman Bărbuți, ocupându-se de bebeluși și salvându-i pe cei a căror viață “atârna de-un fir de ață”. Una dintre marile sale realizări este Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatologică pe care l-a înfiinţat în urmă cu zece ani, în cadrul Secţiei Neonatologie, şi unde sunt îngrijiţi copiii născuţi prematur. Medical Camelia Roman Bărbuți, supranumită “mămica bebelușilor gorjeni” a câștigat recunoștința și dragostea multor părinți, dar și a unor copii care între timp au ajuns părinți, la rândul lor.
Îi dorim pensie lungă și frumoasă și o viață minunată alături de cei dragi!
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here