Duminică, prima slujbă oficiată de mitropolit

2027

biserica 001Cea de-a patra biserică militară din Oltenia a fost sfinţită duminică, la Târgu Jiu. Momentul religios a avut loc în prezenţa Mitropolitului Olteniei, Înalt Prea Sfinţitul Irineu.

La eveniment au mai participat şi alte feţe bisericeşti, oficialităţi locale, cadre militare şi sute de credincioşi.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de un sobor de preoţi împreună cu ÎPS Irineu. Biserica Militară din Tg-Jiu se află în imediata vecinătate a Coloanei Infinitului şi poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. Realizarea acesteia a fost, de fapt, visul preotului militar Constantin Măgdoiu, construcţia ei demarând cu mai mulţi ani în urmă. Pictura, ce dezvăluie tehnica frescei, poartă semnătura pictorului Ilie Căpuşe şi a fost începută în urmă cu aproximativ un an.
Biserica finalizată după şapte ani
Lucrările pentru acest lăcaş de cult care este, de fapt, a patra biserică militară din Oltenia, au început în 2002. Guvernul a alocat, la vremea respectivă, 5 miliarde de lei vechi şi, potrivit preotului militar Măgdoiu, pentru finalizarea proiectului mai era nevoie de încă 23 de miliarde. Banii au fost obţinuţi cu greu, prin diferite demersuri către instituţii locale, cu aportul unor salariaţi din cadrul Ministerului Apărării, dar şi de la oamenii simpli, credincioşi şi cu frica lui Dumnezeu. De asemenea, aproape trei sferturi din lucrări au fost realizate cu ajutorul deţinuţilor. După ani de eforturi, preotul şi-a văzut, în sfârşit, visul cu ochii iar credincioşii din Târgu Jiu precum şi cadrele militare au încă un loc în care se pot reculege şi asculta cuvântul lui Dumnezeu. La slujba de sfinţire au participat sute de oameni, atât pentru că o nouă Casă a Domnului este un prilej de bucurie cât şi pentru a-l vedea şi atinge pe mitropolit.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here