DSVSA Gorj intensifică acţiunile specifice activităţilor de Sărbători

314

dsvDirecţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj a stabilit programul de lucru pentru inspectorii în domeniu care vor lucra în perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă

atât în cadrul instituţiei, cât şi în circumscripţiile sanitar-veterinare zonale. Aceştia vor avea în vedere verificarea respectării condiţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, din pieţele agro-alimentare, dar şi din unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică. „Vom sancţiona orice încălcare a prevederilor legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Unitatea noastră va asigura în toate punctele alimentare unde se comercializează produse specifice acestei perioade necesarul de personal”, a declarat Ion Iliuţă, director coordonator al DSVSA Gorj.

În perioada 10-31 decembrie, în toate circumscripţiile de profil va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, vor fi afişate informaţii referitoare la programul de lucru cât şi persoana responsabilă, dar şi un număr de telefon la care consumatorii pot sesiza aspecte privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
„Inspectorii DSVSA Gorj vor aplica suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor şi vor aplica sancţiuni în unităţile de procesare sau desfacere a produselor, în târgurile de animale şi pieţele agro-alimentare, unde nu sunt respectate condiţiile legale”, a menţionat Iliuţă.
Măsuri pentru eradicarea bolilor animalelor
DSVSA Gorj va dispune mai multe măsuri cuprinse în programele naţionale de supraveghere, control şi eradicare a bolilor pentru acest an, datorită atât pestei porcine, cât şi tăierii tradiţionale a porcilor în gospodării, dar şi datorită campaniei de vânătoare a mistreţilor cu consecinţele amplificării mişcărilor turmelor de mistreţi şi a circulaţiei vânătorilor. Printre măsurile care vor fi luate se numără: interzicerea circulaţiei porcinelor în afara curţilor, efectuarea transportului porcilor numai cu aprobarea autorităţii sanitar-veterinare şi cu mijloace de transport autorizate, supravegherea stării de sănătate a mistreţilor vânaţi. De asemenea, toţi crescătorii de porcine sunt obligaţi să monitorizeze zilnic efectivele de mistreţi prin trimiterea de probe.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here