DSP se reorganizează începând cu 1 noiembrie

550

După anunţul făcut în cadrul dezbaterii regionale de la Craiova, potrivit căruia direcţiile de sănătate publică nu se vor desfiinţa, dar se vor reorganiza, oficialii MS au precizat, vineri, că noua structură a DSP-urilor va intra în vigoare de la 1 noiembrie. O parte dintre atribuţiile acestei instituţii va rămâne la minister, iar alta la nivelul autorităţilor publice judeţene.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au participat la întâlnirea organizată de Ministerul Sănătăţii pe data de 3 septembrie, ridicând problema situaţiei DSP-urilor. În cadrul dezbaterilor care au avut loc marţi la Craiova, s-a confirmat faptul că aceste instituţii nu vor fi desfiinţate, ci doar reorganizate. „Ni s-a spus că o parte dintre angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică vor fi daţi de Consiliul Judeţean, restul rămânând în subordinea Ministerului Sănătăţii, ca şi până acum. Singura certitudine este că DSP – urile se vor reorganiza şi nu se vor desfiinţa”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Reorganizarea capătă contur
La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că săptămâna viitoare ar putea fi prezentată noua structură organizatorică a direcţiilor de sănătate publică de la nivelul judeţelor; aceasta o să intre în vigoare după 1 noiembrie: „Sper ca undeva la sfârşitul lunii octombrie să avem totul terminat şi după 1 noiembrie să facem această reorganizare. O componentă va rămâne la noi, una va fi pregătită pentru transfer. Şi vrem de acum să pregătim sistemul, să se ştie exact ce rămâne la noi şi ce va pleca şi să aşezăm toate aceste lucruri în normalitate”. Ministrul a subliniat faptul că impune să fie transferate mai multe activităţi de la Ministerul Sănătăţii pentru că sunt specifice autorităţilor locale, urmărindu-se o descentralizare reală.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here