DSP Gorj solicită 27.700 doze de vaccin antigripal

511

Pentru campania de vaccinare antigripală 2013-2014, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj solicită 27.700 doze de vaccin. Cele mai multe sunt pentru persoanele de peste 65 de ani, nu mai puţin de 14.000 de doze. Vaccinarea va începe în luna noiembrie.

Imunizarea este una dintre măsurile adoptate pentru prevenirea îmbolnăvirilor în sezonul rece. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a finalizat catagrafia pentru campania din acest an. În total, sunt solicitate 27.700 doze de vaccin antigripal. „Am finalizat catagrafia pentru vaccinarea antigripală şi avem nevoie, în total, de 27.700 de doze de vaccin antigripal. Pentru copii avem nevoie de 1.247 doze de vaccin, 226 pentru gravide, 2.662 doze pentru cadre medicale, 707 pentru persoanele din instituţiile de ocrotire, 8.800 pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 de ani şi 14.000 doze pentru persoane de peste 65 de ani”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Categorii de vârstă vizate de vaccinarea antigripală
De vaccinul antigripal pot beneficia toţi cetăţenii, însă această campanie vizează, cu precădere, anumite categorii de persoane. „Conform metodologiei, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani”, spune Boeriu.Campania de imunizare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here