DSP Gorj încă aşteaptă laptele praf

355

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a făcut demersuri pentru refacerea stocului de lapte praf, însă până la această oră stocul nu a fost refăcut Reprezentanţii instituţiei speră ca dozele să ajungă în judeţul nostru până la sfârşitul acestei luni pentru a putea fi distribuite beneficiarilor.

De luna trecută, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a rămas fără lapte praf. După ce s-au distribuit dozele beneficiarilor lunii octombrie, stocul DSP a fost epuizat. Luna trecută, la nivelul judeţului nostru, au existat peste două sute de solicitări pentru lapte praf gratuit. „Numărul beneficiarilor de lapte praf gratuit pentru luna octombrie a fost 209 în această lună. Cele mai multe solicitări au fost de la Târgu-Cărbuneşti – 60, Târgu-Jiu – 38, Rovinari -18, Motru – 16, Văgiuleşti – 9; Scoarţa – 7. Din păcate, la ora actuală, stocul nostru este zero. Am făcut demersuri şi acum aşteptăm laptele de la Ministerul Sănătăţii”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Criterii pentru distribuirea laptelui praf
Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here