Drumurile din Gorj, deszăpezite cu 32 de utileje

373

drumuri zapadaZăpada căzută în judeţul nostru în noaptea de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de ieri a creat condiţii de trafic rutier specific acestui sezon. Drumarii au acţionat pe toate drumurile din Gorj, duminică până la orele după-amiezii, folosindu-se 32 de utilaje şi 73 de tone material antiderapant.

Şoferii care s-au aflat în trafic ieri pe drumurile din judeţul Gorj au constatat că angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au acţionat încă din primele ore ale zilei, pentru a crea condiţiile unui trafic rutier sigur. În judeţul nostru, izolat s-a format pe carosabil zăpadă de 1cm, cu excepţia DN 67C km 16+000 – 34+200 Novaci – Rânca, unde zăpada a atins nivelul de 1- 3 cm. Drumarii au ieşti la treabă pe toate arterele rutiere; s-a acţionat cu 32 autoutilaje şi s-au răspândit peste 73 tone material antiderapant.

Prin urmare, traficul rutier în judeţul nostru s-a desfăşurat în condiţii de iarnă, dar fără probleme deosebite. În continuare se va acţiuna pe toate drumurile judeţene, pentru a se evita apariţia unor eventuale probleme.

Restricţii de circulaţie au fost pe DN 66 (Târgu-Jiu – Petroşani), dar nu din cauza zăpezii, ci a unei alunecări de zid sprijin şi parapet, aceasta fiind o problemă mai veche în zonă. Lucrarea va demara în funcţie de fondurile alocate. Circulaţia se desfăşoară pe jumătate de cale. Zona este semnalizată corespunzător.

Iarna ne va mai da bătăi de cap

Spre bucuria iubitorilor sezonului rece, iarna ne va da bătăti de cap şi în zilele următoare, deşi meteorologii nu au mai emis niciun cod de avertizare privind precipitaţiile sau fenomenele specifice. Totuşi, potrivit specialiştilor, iarna nu se va da dusă pâna la sfârşitul săptămânii viitoare. Vom avea parte de ninsori abundente, vânt şi un ger greu de suportat. Zilele şi nopţile se anunţă tot mai geroase. Va ninge abundent în sudul şi estul ţării şi mai apoi în celelalte regiuni, înclusiv în judeţul nostru.

M.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here