Drumul spre casa lui Brâncuşi, din fonduri europene

580

Preşedintele filialei PSD Peştişani, Cosmin Pigui, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă a PSD Gorj, că reprezentanţii Consiliului Local ar fi depus un proiect pentru a obţine fonduri europene pentru asfaltarea drumului spre Casa Memorială a sculptorului Constantin Brâncuşi. Un astfel de demers este binevenit, deoarece autorităţile din Peştişani nu au reuşit însă în ultimii ani să găsească fonduri locale pentru această investiţie, în comună investindu-se însă în multe alte proiecte care s-au dovedit doar o gaură pentru buget.

“Chiar zilele trecute am depus un proiect de finanţare pe fonduri europene pentru a se realiza, în sfârşit, asfaltarea de la Peştişani la Hobiţa, la Casa Memorială a lui Constantin Brâncuşi, pentru că vin atâtea somităţi din lumea largă şi este, pot spune, chiar de râs faptul că merg pe un drum aproape impracticabil. Sunt convins că anul viitor va începe şi asfaltarea”, a decalarat Pigui. Acesta a vorbit şi despre muzeul pe care autorităţile vor să îl realizeze în comună, în localitate fiind doar concesionat un teren pentru realizarea pe viitor a acestei investiţii. “Avem un proiect acolo şi pentru un muzeu mare, tot pe fonduri europene, şi intenţia PSD la Peştişani este de a folosi şi de a promova cât mai mult imaginea lui Constantin Brâncuşi”, a mai spus Pigui, anunţând că în localitate a fost deja doar concesionat un teren pentru realizarea pe viitor a acestei investiţii. “Este păcat că nu suntem în stare ca la el acasă să-l îngrijim pe Brâncuşi, să-l protejăm. Chiar şi zilele trecute am primit telefoane de la oameni importanţi din Bucureşti şi din ţară care se interesau de soarta casei lui Brâncuşi, că ar vrea să vină cu sponsorizări, dar adevărata casă este a mai multor moştenitori şi încă nu s-a rezolvat problema succesiunii şi nu se ştie cine este adevăratul proprietar pentru a o prelua şi pentru a o pune în valoare”, a completat liderul social-democrat, vorbind de asocierea, pentru acest proiect, cu un ONG din Craiova.
pigui0Pigui a mai enumerat însă în cadrul conferinţei de la PSD şi alte carenţe pe care le are casa memorială din Hobiţa, adică lipsa partidei la curent, a apei, a unei toalete moderne şi a unor spaţii de comercializare a unor produse tradiţionale.
A.Stoica

6 COMENTARII

  1. ,,Am depus”!!!Ce ai depus tu? Proiectul a fost depus de Primar cu aprobarea consilierilor locali.
    Asteptam candidatura Dl-ui General Codita-viitorul Primar al com.Pestisani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here