Drumul de rocadă, în linie dreaptă

307

rocadaPrimarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, alături de directorul general al firmei C&I Euroconstruct SRL din Bucureşti au anunţat ieri începerea lucrărilor de modernizare pentru drumul de rocadă ce va

traversa municipiul din sud spre nord. Investiţia este una destul de costisitoare, o parte, ce reprezintă peste 54 de milioane de lei, fiind suportată de Uniunea Europeană, iar contribuţia din bugetul local al municipiului fiind de peste două milioane de lei.

„Prin modernizarea drumurilor de rocadă vom reuşi să fluidizăm circulaţia la nivel de municipiu şi să asigurăm circulaţia traficului greu pe ruta sud-nord”, a declarat Cârciumaru.
De aceeaşi părere este şi Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu: „Scopul investiţiei este fluidizarea traficului, iar DN 66 este principalul beneficiar, fiind un drum care face parte dintr-un tronson de drum cu regim european”.
Termen de finalizare, 24 de luni
Doi ani are la dispoziţie firma constructoare să termine lucrările de modernizare ale drumurilor de rocadă.
Şi, totuşi, Nelu Udargiu, directorul general, este de părere că proiectul va fi finalizat mai devreme, în perioada iunie-iulie 2011.
„Am reuşit să ne mobilizăm şi sperăm să termin mai repede lucrările. Am venit în Târgu-Jiu să aducem un plus de calitate, şi astfel, vom mobiliza toate resursele pentru reuşita lucrării”, a spus Udargiu.
Acesta a angajat aproape 70 de oameni din zona municipiului care se vor ocupa de executarea proiectului.
Modernizarea drumurilor de rocadă este prima lucrare a firmei bucureştene în Târgu-Jiu, însă în prezent, mai desfăşoară lucrări în comunele Hurezani şi Crasna.
Proiectul presupune modernizarea a 13 km de şosea, realizarea a cinci sensuri giratorii şi a mai multor podeţe, precum şi a unui pasaj de cale ferată.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here