Drumul comunal din satul Cloșani nu a fost deszăpezit! – Explicația primarului: “Buldoexcavatorul a făcut pană marți noapte. Am rezolvat problema a doua zi!”

835

Cetățeni din satul Cloșani ai comunei Padeș au reclamat, marți seara, faptul că autoritățile locale nu ar fi luat măsuri privind deszăpezirea drumului comunal al localității, artera fiind aproape impracticabilă, mai ales în punctul “Covei”. Primarul localității, Serafim Antonie, a recunoscut că cetățenii au dreptate, asta deoarece în seara respectivă, deși a vrut să ajungă cu utilajul de deszăpezire în zonă, acesta a făcut pană, fiind imposibil să urce “pe Covei”, drumul aflându-se în rampă. Edilul a fost însă criticat public pentru că nu a tratat cu seriozitate problema deszăpezirii, asta pe o rețea de socializare, de către consilierul local PSD, Mihai Argintaru.

Deszăpezirea, în lunile de iarnă, în comuna Padeș se face de către Padeș Util, firma Consiliului Local. Societatea este plătită cu 25.000 de lei pentru acest serviciu și poate fi oricând trasă la răspundere de către aleșii locali, dacă acest contract nu se respectă. Administratorul societății Padeș Util este Ilie Ciorbă. Pentru că, marți, deszăpezirea nu s-a făcut însă cum scrie la carte, consilierul local Mihai Argintaru a atras atenția celor responsabili să intervină, deoarece cetățenii sunt nemulțumiți, și asta pentru că există drumuri comunale care sunt pline de troiene.

Solicitarea lui Argintaru, fondată!
“ATENȚIE!!! Fac apel la autoritățile publice locale, să trateze cu maximă seriozitate deszăpezirea drumurilor comunale și a ulițelor! Vă rog să intervenți urgent cu material antiderapant, și cu utilajul din subordinea instituției, conform fondurilor alocate de C.L.Padeș (câteva sute de milioane au fost alocate în acest sens). Fac acest apel întrucât tot mai mulți cetățeni ai comunei Padeș și-au exprimat nemulțumirea față de cele semnalate de mine. Dacă mai aveți minimul de respect, față de cetățenii comunei noastre vă rog să treceți la treabă!”, a transmis social-democratul Mihai Argintaru, pe pagina sa de socializare. Primarul Serafim Antonie susține că nu a văzut mesajul respectiv, deoarece marți seară se afla la deszăpezire alături de administratorul Ciorbă și de buldoexcavatorul folosit la îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. Edilul spune însă că utilajul a făcut pană, și deși a fost folosit chiar și așa până la ora 1.00 din noapte, nu a mai ajuns pe toate arterele. Mai exact, primarul a recunoscut că sesizarea lui Argintaru a fost reală, dar și faptul că nu a ajuns cu utilajul la Cloșani.

Drumuri practicabile
“S-au deszăpezit aseară(n.r. marți seară), până târziu, dar nu peste tot pentru că utilajul a făcut o pană pe față. Problema de la Cloșani, unde sunt câteva familii, s-a rezolvat însă astăzi(n.r. miercuri). Eu în cursul nopții de marți am fost pe mai toate drumurile comunei, cu administratorul de la Util Padeș, dar nu s-a putut interveni peste tot. Pe Covei nu am urcat că este în rampă și nu puteam cu utilajul defect. Azi s-a remediat defecțiunea și am deszăpezit pe toate ulițele. Zăpada nouă avea 5-10 cm, nu s-a putut spune că drumurile erau impracticabile”, a declarat primarul de Padeș. Primarul Serafim Antonie a precizat că, miercuri, în Padeș era zăpadă, ningea după amiaza, dar stratul de ninsoare nu era unul care să îngrijoreze autoritățile. În ciuda celor spuse de primar, cetățeni din Cloșani și din alte sate ale comunei au negat, ieri, însă că Padeșul este deszăpezit, neintervenindu-se nici miercuri “cu vreo lopată de antiderapant”. De altfel, chiar colegul de partid al primarului, Viorel Nicolescu, s-a plâns, marți seara, telefonic, că este nemulțumit de starea actuală a drumurilor comunale.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here