Dream Team Târgu Jiu, locul 4 la Alba-Iulia

1369

Dream Team Târgu Jiu a depăşit încă o dată aşteptările iubitorilor de minifotbal şi s-a clasat pe locul 4 la cel mai puternic turneu de profil din ţară. După ce a jucat finala la “regionalul” din Craiova, gorjenii au ajuns în careul de aşi la Campionatul Național de la Alba Iulia, acolo au participat cele mai bune 20 de echipe din țară. Dream Team a fost repartizată în grupa B alături de Autovip Șimleul Silvaniei, MAV Sports Timișoara, Young Boys Târgoviște și Festiv Bucium Roman Neamț. Startul a fost unul excelent, victorie la 3 goluri diferență cu echipa din Târgoviște. În aceeași zi, Dream Team a remizat cu puternica formație, bronzul Ligii Campionilor din ultimele două sezoane, MAV Sports Timișoara. În ziua a doua de competiție, Chiriac și colegii săi au învins echipa din Roman și au pierdut la limită jocul cu Autovip Șimleul Silvaniei, acesta din urmă fiind un meci fără miză după ce Dream Team obținuse calificarea în sferturile de finală. Drumul a continuat în sferturile de finală contra echipei FC Hermannstadt Sibiu. S-a terminat 0-0, iar la loviturile de la 7 metri, jucătorii de la Dream Team au fost mai inspirați, iar portarul Preoteasa a parat lovitura decisivă. MAV Sports Timișoara a fost formaţia care le-a răpit bucuria gorjenilor de a ajunge într-o nouă finală. Experimentata echipă din Banat a câştigat duelul din semifinale cu 4-0, un scor care nu reflectă diferenţa din teren. În meciul pentru bronz, Dream Team a întâlnit adversara din finala Campionatului Regional de la Craiova, Borussia Hermannstadt Sibiu. Meciul părea să se îndrepte spre un rezultat nul și loviturile de la 7 metri, dar în minutul 1 de prelungire, Borussia a marcat după un corner și s-a impus cu 1-0.


Dream Team a încheiat astfel pe locul 4 din 20 de echipe, o performanță remarcabilă pentru o echipă care a venit “să practice un fotbal frumos” la Alba Iulia. Ca urmare a evoluțiilor avute la turneul naţional, acolo unde a fost prezent și antrenorul echipei naționale de minifotbal, Marius Mitu, jucătorii Ionuț Tătaru și Ion Al-Ioani au intrat în vederile României pentru Campionatul European din Ucraina, 12-18 august, turneu final ce va avea loc la Kiev în Ucraina. Noua campioană națională este MAV Sports Timișoara, care s-a impus în finala cu Extratereștrii Bistrița, scor 3-1. Este primul titlu național pentru echipa bănățeană, care participă an de an la cel mai înalt nivel în competițiile din țară și din străinătate. Titlul de „Cel mai bun jucător” al competiției a mers la gorjeanul de la MAV, Andrei Nemițanu.
La festivitatea de premiere a fost prezent și internaționalul român, care a susținut și promovat acest Campionat Național, Gheorghe Grozav. De asemenea, a fost prezent fostul antrenor al celor de la Dinamo, Cornel Țălnar, fiul acestuia, organizator local la Alba Iulia, George Țălnar, precum și fostul jucător de la Dinamo, Florentin Petre. Premiile au fost acordate și de conducerea Federației de Minifotbal din România, în frunte cu președintele Ioan Onicaș și secretarul general, Attila Takacs.

Rezultate, Dream Team Târgu Jiu, Grupa B
5-2 cu Young Boys Târgoviște
2-2 (2-3) cu MAV Sports Timișoara după executarea loviturilor de la 7 metri
4-2 cu Festiv Bucium Roman Neamț
0-1 cu Autovip Șimleul Silvaniei

Clasament, Grupa B
1. MAV Sports Timișoara 11 puncte
2. Dream Team Târgu Jiu 7 puncte
3. Autovip Șimleul Silvaniei 5 puncte
4. Young Boys Târgoviște 5 puncte
5. Festiv Bucium Roman Neamț 2 puncte

Rezultate faze finale, Dream Team Târgu Jiu
Sferturi: 0-0 (4-3) cu FC Hermannstadt Sibiu
Semifinale: 0-4 cu MAV Sports Timișoara
Finala mică: 0-1 cu Borussia Hermannstadt Sibiu

Lot Dream Team Târgu Jiu:
Cristian Vochițu și Adrian Preoteasa (ambii portari) – Ionuț Tătaru, Radu Dăianu, Cristian Barbu, Alexandru Ștefan, Ștefan Doldur, Ion Cănăvoiu, Alin Țilivea, Dragoș Milici, Bogdan Chiriac și Ion Al-Ioani
Antrenor: Ion Cănăvoiu
Delegat: Cătălin Ulmet şi Bogdan Chiriac

Premiere:
Locul 1 – MAV Sports Timișoara
Locul 2 – Extratereștrii Bistrița
Locul 3 – Borussia Hermannstadt Sibiu
Locul 4 – Dream Team Târgu Jiu
“Cel mai bun jucător” – Andrei Nemițanu (MAV Sports Timișoara)
“Cel mai bun portar” – Cosmin Amarinei (MAV Sports Timișoara)
Premiul Fair Play – FC Hermannstadt Sibiu
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here