Dr. Tabacu, sancţionat pentru moartea bebeluşului din tura sa

686

Un medic binecunoscut din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu nu mai are voie, începând de ieri, să intre în gărzi, după ce a fost reclamat cu privire la moartea unui bebeluş pe tura sa. Decizia de sancţionare administrativă a medicului Viorică Tabacu a fost luată în urma plângerii depuse de părinţii copilului mort la naştere în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Decizia de sancţionare este pe termen nelimitat şi se aplică şi ca urmare a rezultatelor preliminare ale necropsiei făcute de medicii legişti. Conform raportului Serviciului de Medicină Legală Gorj, copilul ar fi putut fi salvat dacă mamei gravide i se făcea o radiografie, medicul putând să observe că fătul are cordonul ombilical înfăşurat de două ori în jurul gâtului. Părinţii copilului decedat au reclamat la conducerea spitalului tocmai faptul că medicul de gardă, împreună cu restul personalului medical, nu au băgat-o în seamă pe mama gravidă decât atunci când era foarte târziu.
Familia îndoliată a fost primită luni de managerul privat al spitalului, Cristian Vlădoianu transmiţând condoleanţe şi compasiune pe această cale pentru cele întâmplate. Anterior, membrii familiei s-au plâns de faptul că nici echipa medicală care a asistat la naştere, dar nici conducerea spitalului nu le-a oferit vreo explicaţie cu privire la cele întâmplate. Vlădoianu afirmă că i-a asigurat pe membrii familiei că a depus plângere la Colegiul Medicilor Gorj, cerând o anchetă în baza căreia, la final, să poată dispune, dacă este cazul, şi alte sancţiuni împotriva celor care se fac vinovaţi de moartea bebeluşului.
Bebeluşul decedat era o fetiţă pe care părinţii şi-o doreau de opt ani, fiind primul lor copil. Mama gravidă a fost adusă la spital sâmbătă dimineaţa, la ora 6.00, ea născând în cursul serii, în jurul orei 23.00, familia susţinând că până atunci femeia nu a fost băgată în seamă de nimeni. Moartea bebeluşului respectiv este anchetată şi de IPJ Gorj, poliţiştii având însă nevoie şi ei de un punct de vedere de la Colegiul Medicilor cu privire la eventuala vinovăţie a medicului pentru a putea dispune în acest dosar.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here