Dr. Moisescu: „În Gorj, toți medicii de familie au semnat contractele cu Casa de Sănătate”

1189

Pe fondul unui scandal național privind refuzul medicilor de familie de a semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate, cadrele medicale din Gorj au decis să le semneze, asigurând, astfel, buna funcționare a activității din cabinete. Dr. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj precizează că medicii gorjeni sunt absolut de acord cu ceea ce cer colegii  lor din țară, urmând a se adresa și ei instanței de judecată unde vor ataca atât contractul, cât și normele de aplicare. 

Gorjenii vor beneficia de servicii gratuite la medicul de familie, la fel ca până acum. Deși la nivel național, majoritatea medicilor refuză semnarea contractelor cu casele de sănătate, cadrele medicale din Gorj, au o altă abordare. „În Gorj, toată lumea a semnat, deși suntem absolut de acord cu tot ce cer medicii de familie din București. Eu, ca președinte, nu le puteam oferi o alternativă medicilor gorjeni, pentru că dacă nu semnau nu aveau bani în următoarele trei luni. Dar asta nu înseamnă că noi am lăsat securea războiului jos, ci vom ataca în instanță contractul-cadru și normele de aplicare; am contactat avocați, în acest sens. Argumentul și instanța sunt soluția. Asupra finanțării nu putem lucra, bugetul fiind deja făcut, dar ne pregătim pentru prima rectificare”, a explicat dr. Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.

Medicii de familie solicită, în principal, o mai bună finanțare, dar și debirocratizarea activității lor. Cei care nu au semnat actele adiționale pentru prelungirea contractelor cu casele de sănătate județene nu vor mai acorda servicii gratuite pacienților, întrucât nu le vor mai putea deconta.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here