DPPS împarte tichetele sociale săptămâna viitoare

527

Săptămâna viitoare, pe parcursul a trei zile, Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu va împărţi tichetele sociale destinate Sărbătorilor de iarnă pentru persoane defavorizate din municipiu.

Sărbătorile de iarnă din această lună vor aduce mici bucurii şi târgujienilor cu venituri reduse ori care au o stare de sănătate precară. Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu, prin DPPS vor acorda tichete sociale, care deja au fost comandate, urmând a se distribui în perioada 14-16 decembrie. “Cererile pentru acordarea acestor tichete s-au primit în perioada 7-29 noiembrie, la sediul DPPS Târgu-Jiu. Pentru primirea acestor tichete, solicitanţii trebuie să aibă venituri sub 300 de lei/membru de familie, precum şi să îndeplinească alte condiţii. Valoarea unui tichet social este de 30 de lei. În perioada amintită mai sus, s-au primit 164 de solicitări pentru tichetele sociale. DPPS Târgu-Jiu a comandat 1.010 tichete pentru persoanele defavorizate din municipiu. Acestea urmează a fi distribuite în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie”, a declarat Loredana Covei, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Şi beneficiarii de ajutor social de la nivelul municipiului Târgu-Jiu vor primi aceste tichete. “Acolo avem un număr de 545 de persoane care se vor bucura de tichetele sociale. Ca şi condiţii de eligibilitate a persoanelor care solicită aceste tichete amintim: limita de venit de 300 de lei, să nu deţină maşini mai noi de 10 ani sau două locuinţe ori două proprietăţi. Bugetul pentru tichetele de Crăciun este de 45.000 de lei, din bugetul local”, a precizat Alina Toader, director adjunct în cadrul DPPS Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here