Dovleceii previn cancerul

557

dovleceiCunoscuţi popular şi sub denumirea de bostănei, dovleceii au proprietăţi terapeutice extraordinare, aceştia fiind cea mai la îndemână legumă a sezonului. Nu sunt scumpi, sunt plăcuţi la gust şi hrănitori şi încă de mulţi ani sunt consideraţi un „medicament” natural împotriva anumitor boli.

Au un conţinut mare de apă, în proporţie de 95%, şi reprezintă o sursă importantă de fosfor, potasiu, magneziu, calciu, carbon, dar şi de vitaminele A, B, C şi E şi antioxidanţi, dovleceii asigură sănătătatea ochilor, scad riscul de infarct şi accidente vasculare, reduc tensiunea arterială şi previn cancerul de colon.

Datorită conţinutului de mangan, de vitaminele A, C şi B2, magneziu, potasiu, cupru, fosfor şi fibre previn ateroscleroza, iar acidul folic reduce hemocisteina din organism care este răspunzătoare de apariţia atacurilor de cord sau cerebrale. Fibrele scad nivelul colesterolului din sânge, reducând astfel riscul apariţiei aterosclerozei şi a afecţiunilor cardiace.

dovlecelÎmpotriva cancerului

Consumul de dovlecei se recomandă pentru a preîntâmpina diverse forme de cancer, dar este benefic şi suferinzilor de scleroză multiplă. Dovleceii conţin foarte puţini fitonutrienţi, dar cu toate acestea s-a dovedit că sucul natural obţinut din această legume, chiar dacă nu este plăcut la gust, are efecte extraordinare în diversele forme de cancer.

Împotriva reumatismului

Nutriţioniştii recomandă o cură de o lună cu suc de dovlecei persoanelor care se confruntă cu reumatismul. În fiecare zi se va consuma un pahar cu sucul acestei legume. Trebuie băut imediat, iar pe lângă această calitate de a fi antireumatic, sucul de dovlecei restabileşte tranzitul intestinal şi are un efect de întinerire.

Împotriva astmului

Dovleceii sunt indicaţi şi bolnavilor de astm sau celor care au o lipsă mare de calciu, deoarece această legumă este o sursă importantă de magneziu, care ajută la asimilarea calciului. Persoanele cu astm vor ţine o cură de o lună cu suc de dovlecei. Acesta se va consuma în combinaţie cu suc de morcov, de două ori pe zi. Dacă se va face o cură de două ori pe an, se poate ajunge la vindecarea totală a astmului.

Împotriva obezităţii

Dovlecelul se foloseşte şi în curele de slăbire deoarece are un conţinut mare de apă, o valoare nutriţională ridicată şi este sărac în calorii. În plus, datorită conţinutul bogat de magneziu şi fosfor, acesta întăreşte sistemul osos.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here