Două treimi dintre americani continuă să susţină pedeapsa capitală

384
InjectieAproape doi americani din trei sunt în favoarea pedepsei cu moartea, o tendinţă stabilă de zeci de ani, iar aproape jumătate dintre ei cred că ar trebui aplicată în mai multe cazuri, potrivit unui sondaj publicat de institutul Gallup.

Aproximativ 65 la sută dintre americani se pronunţă în favoarea pedepsei cu moartea pentru persoanele găsite vinovate de omor şi 31 la sută se opun acesteia, potrivit sondajului.
Tendinţa este stabilă începând din 1936, când institutul Gallup a început să sondeze opinia publică americană pe acest subiect, în acea perioadă 59 la sută susţinând pedeapsa cu moartea. Tendinţa în favoarea pedepsei capitale a înregistrat un maxim (80 la sută) în 1994, epocă în care criminalitatea făcea parte din preocupările majore ale americanilor, subliniază Gallup.
Ancheta arată de asemenea că aproape jumătate dintre americani (49 la sută) cred că pedeapsa cu moartea nu este acordată destul de des, chiar dacă 59 la sută dintre ei apreciază că o persoană nevinovată a putut fi executată în cursul ultimilor cinci ani.
Americanii cred în proporţie de 24 la sută că pedeapsa cu moartea este pronunţată suficient de des, în timp ce 20 la sută cred că ea este pronunţată prea des, cifră aflată în creştere în raport cu anii trecuţi.
Selecţie după Mediafax, realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here