Două sute de arţari s-au plantat la Şcoala Generală Nr. 5

446

fometescu planteazaAgenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a reînceput de ieri plantările de arbori. Astfel, prima acţiune din această nouă etapă s-a desfăşurat la Şcoala Generală Nr. 5 din municipiul Târgu-Jiu.

Un număr de 200 de arţari au fost plantaţi în curtea unităţii şcolare. La eveniment au participat 20 de ofiţeri şi subofiţeri ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, aproximativ 100 de elevi ai unităţii de învăţământ, precum şi un reprezentant al Direcţiei Silvice Gorj, dar şi comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda.

Au „educat” copiii romi
Iniţiativa de a se planta arbori în curtea Şcolii Generale Nr. 5 a aparţinut directorului unităţii, Ion Săvulea. „Directorul şcolii ne-a chemat să plantăm arbori motivând că are spaţii verzi nefolosite, iar APM Gorj a dorit ca acţiunea să responsabilizeze copiii din zonă înscrişi în unitatea de învăţământ, ţinând cont că printre ei sunt şi copii de etnie romă. Sperăm că am reuşit să-i facem să înţeleagă cât de important este să respecte natura pentru a beneficia de un aer curat”, ne-a declarat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.
”Milioane de oameni, milioane de copaci” este o mişcare de plantare, care are ca scop promovarea activităţilor ecologice, în cadrul companiilor, organizaţiilor şi instituţiilor, pentru plantarea de copaci în oraşe şi în împrejurimile acestora, conform calendarului anual de plantări , toamna şi primăvara. O astfel de acţiune va avea loc şi astăzi la Ciuperceni, unde vor fi plantaţi acelaşi gen de arbori, tot 200 la număr.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here